Elin på tv hos Akerø

Elin Valvatne og a cappella-gruppa apes&Babes deltar kommende lørdag i Dan Børge Akerøs program "Kjempesjansen" på NRK1.

PÅ TV: Lørdag skal Elin Valvatne (helt til høyre i bildet) og gruppa Apes&Babes delta i ”Kjempesjansen” i programmet til Dan Børge Akerø på NRK1. (Foto: Privat) 

Fra arkivet

Gruppa bestående av åtte personer skal konkurrere med kunstneriske talenter fra hele landet. I hvert program, som går direkte, får fire artister/grupper vise hva de kan. En fagjury skal sammen med publikum i salen og tv-seerne stemme over hvem som får gå videre. Finalen er 29. november.

- Vi er fryktelig spente, men gleder oss. Sangen vi skal opptre med, heter "Baby Love" av Mother Finest, forteller Valvatne, som opprinnelig er fra Hovin, men nå bosatt i Trondheim.


Akerø i juryen
Apes&Babes har eksistert siden sommeren 1999, og ble dannet i studentmiljøet rundt Studentersamfundet. Vokalgruppa ble valgt ut til å være med i tv-programmet etter en audition i Trondheim der Akerø selv satt i juryen.

- Dette skjedde tidlig i juni. Akerø var veldig positiv etterpå, og i september fikk vi beskjed om at vi var utvalgt. I forrige uke handlet vi antrekket vi skal bruke, sier 27-åringen, som reiser sammen med de øvrige til Oslo i morgen.


Bredt repertoar
Apes&Babes bruker ikke instrumenter, men kun stemmen til å få fram de lydene de ønsker. Og repertoaret spenner fra listepop til klassisk musikk og folketoner i dance- og technostil. De synger låter av både Prodigy, Michael Jackson, Leonard Cohen, Fugees og Pink Floyd.

PS! Elin Valvatne og co. holder konsert i Storsalen under UKA-03 på Studentersamfundet førstkommende lørdag.

Fra arkivet