I forhold til i fjor er det mye snø i marka og arrangøren lover dermed flotte forhold for alle som har satt av søndag 18. januar til Marit Bjørgen-rennet. Selve turrennet er på 28 kilometer, men det er distanser nær sagt for alle og en hver. Rennleder Ola Løkken har vært ute i terrenget lover finfine forhold for alle som har lyst på en utfordring med ski på beina.

- Føret er veldig bra og det er fine forhold i traseen, sier han.

Sporene er allerede lagt og blir vedlikeholdt dagene framover for å sikre deltakerne gode forhold. Hvor mange det blir til start er foreløpig litt i det blå. Tirsdag kveld var rundt 130 skiløpere påmeldt, men arrangøren forventer et lite rush før fristen går ut i kveld. Løkkken forteller at i hvert fall én landslagsprofil er ventet. Kanskje kommer det flere.

- Didrik Tønseth skal gå, men vi er litt usikker på Eldar Rønning, forteller han.

Fra Team Trøndelag stiller blant andre Mathias Rundgreen og Daniel Myrmæl Helgestad. I kvinneklassen er det foreløpig ingen kjente navn på startlisten. Marit Bjørgen står over verdenscupen i Otepää i Estland kommende helg, men den ferske Tour-vinneren er ikke ventet til Støren. Ola Løkken er likevel svært stolt over at Bjørgen igjen har satt Rognes på idrettskartet.

- Det er veldig stort, ingen tvil om det. Vi har ventet på det og endelig klarte hun det, ikke minst var det moro for henne selv, sier Løkken.

Marit Bjørgen vil være tilstede under del av 2 av arrangementet, barneskirennet i starten av april.