- Laget tas ut til helga, og jeg må bestemme meg før da, sier Marit Bjørgen til Trønderbladet.

I dag søndag var hun på Marit Bjørgen-rennet i Hauka der rekordmange deltok i rennet som er for å ære verdens mestvinnende kvinnelig skiløper.

Bjørgen ville ikke overfor Trønderbladet si om hun vil fortsette skikarrieren eller om hun avslutter i vår. Neste helg går hun Skarvenrennet.

- Jeg vil bruke tida fram til neste helg til å tenke på hva jeg vil gjøre videre. Jeg føler at jeg er motivert. Hvis en ikke er motivert for å legge ned 100 prosent innsats, detter en ned på lista, sier Bjørgen.

Var som en magnet

35-åringen skinte omkapp med sola under rennet, og ungene var strålende fornøyd med å få møte det store forbildet. Hver enkelt av de 276 deltakende ungene i alderen 2-12 år ble møtt med heiarop og gode ord fra skistjerna før hun ga hver en gullmedalje. I dag var alle vinnere og mottakere av gullmedalje, fortalte hun ungene.

Det var nok snø på Hauka skistadion til å gjennomføre rennet, og frivillige hadde stått på for å redde skiføret fra kollaps. Ettersom det ble 10 varmegrader midt på dagen og stekende sol, var det nokså vått i målområdet. Det tok Bjørgen og ungene med et stort smil.

Ferdigheter

Bjørgen som har vært med på gjøre Midtre Gauldal til den mestvinnende medaljekommunen i Trøndelag, var imponert over ungenes skiferdigheter.

- Veldig bra, sa Bjørgen.

Marit Bjørgen-rennet ble en skikkelig festdag med mye folk, sol og god stemning.

Musikeren Charlotte Audestad framførte sangen "Ikke gi dæ Marit" som hun skrev rett etter VM i Falun. Muligheten for at Marit Bjørgen legger opp etter årets sesong, førte til sorg hos Audestad.

- Marit Bjørgen er et levende eksempel på at en aldri skal gi seg, sa Audestad.

Audestad fortalte at hun ikke kan gå på ski, noe hun forklarte med oppveksten på Hitra.

Charlotte Audestads sang og ungenes dans gjorde stort inntrykk på Marit Bjørgen.
Mange hadde møtt opp for å treffe Marit Bjørgen.