Etter fem år i Lillehammer ble det torsdag klart at Hølondingen Dag-Morten Wehn vender hjem igjen og skal spille for Nidaros kommende sesong. Planen er at han skal kombinere spill i 1.divisjon med rollen som daglig leder i 50 % stilling for klubben.

- Det stemmer. Flyttelasset går allerede i dag, bekrefter Wehn når vi treffer han på telefon fredag forrmidag.

- Det er totalpakken som frister. Trøndersk hockey er på vei opp og fram og det ønsker jeg å være en del av. På sikt må det være en klar ambisjon om å spille i GET-ligaen igjen, sier Wehn vel vitende om at det er flere klubber som satser hardt på dette nivået.

Hva ble avgjørende?

- Det har vært litt fram og tilbake de siste dagene og ukene. Jeg har vært i dialog med Nidaros-trener Jan Morten Dahl flere ganger i det siste og fått et tilbud som ble fristende. Når timingen ble slik både med jobb og for familiens del, valgte jeg til slutt å takke ja, forteller han.

Spiller gratis

Wehn skal i likhet med de andre spillerne i klubben spille gratis, men går inn i en rolle som daglig leder i klubben i 50 % i første omgang. I tillegg skal klubben være behjelpelig med å finne en annen jobb i 50 % stilling til den tidligere GET-liga profilen.

- Dette er en ny stilling som er opprettet nå. I tillegg til å bidra på isen med det sportslige så skal jeg ta meg alt av mailkorrespondanse, jakt på sponsorer, kontakt med forbundet osv. Det er i det hele tatt ganske mye å gjøre, forklarer han.

- Ingen i klubben får lønn for å spille og det kan være en utfordring når troppen skal forsterkes. Spesielt importene er godt vant med å få noe igjen for å signere og det kan bli en krevende utfordring for oss. På en annen side gror det veldig godt i trøndersk hockey med mange unge talenter som ønsker å spille for oss. I tillegg håper vi flere av de gamle ringrevene blir med igjen når høsten nærmer seg og det går mot sesongstart, påpeker Wehn og legger til:

- Jeg er ganske sikker på at vi skal få et slagkraftig mannskap når sesongen drar i gang. Vi er bare i begynnelsen av juli og erfaringsmessig kommer nok suget hos de eldre og etablerte jo nærmere høsten vi kommer.

Mener opprykk er realistisk

Nidaros vant som kjent 1.divisjon på første forsøk forrige sesong, men sviktet da det gjaldt som mest i kvalikken borte mot Comet i Halden. Dermed fortsetter Manglerud/Star og Kongsvinger i GET-ligaen også kommende sesong.

- Sportslig sett mener jeg det er realistisk å tro at vi har noe i vår øverste divisjon å gjøre, men det er en lang vei å gå. Målet må være å komme blant de to beste slik at vi kan spille kvalifsering neste år også, sier han.

Hektiske dager og uker i vente

Wehn flytter som kjent allerede i dag og innrømmer at de neste dagene kommer til å bli hektiske og innholdsrike både for han og familien.

- Det blir nok en del turer opp og ned de neste dagene. Dessuten har vi en leilighet på LIllehammer som må selges. Vi har leilighet i Trondheim som står klar som det er bare å flytte inn i som vi har leid ut mens vi har bodd på Lillehammer. Det var litt nå eller aldri følte jeg. Eldstedatteren begynner på skolen til høsten og med familie og venner og stort nettverk rundt oss i Trondheim var dette en gyllen mulighet, sier Wehn.

Hvordan blir det å forlate Lillehammer etter så mange år i klubben?

- Det er klart det blir spesielt. Jeg har vært der i fem sesonger nå og har mange gode minner derfra. Jeg hadde også en fireårsperiode der tidligere i min karriere, så det er en klubb som har betydd veldig mye for meg, avslutter han.

Wehn satte så seint som forrige sesong målrekord for Mjøs-klubben, så det er en solid forsterkning som nå venter Nidaros Hockey.