Om to dager er det klart for en av travsportens største helger med Elitloppet på Solvalla i Stockholm. Juliano Rags er eneste norske hest i sprintløpet over 1609 meter og det hviler derfor et visst press på seksåringen som trenes og kuskes av Noralf P. Brækken.

De siste dagene har værgudene vært rause med varmegradene i Sør-Trøndelag og det er bra for ekvipasjen fra Melhus, som ankommer den svenske hovedstaden i kveld. Der er det også varmt og da er greit at hesten har fått kjenne på varmegradene. Brækken håper likevel at det ikke blir altfor varmt, for som hos oss mennesker koster det også mer for hester å presse seg når gradstokken kryper oppover.

- På søndag er det meldt 17-18 grader og det er bra for oss som ikke er vant til at det er så varmt. Det blir et handicap for oss om det er for varmt, sa han etter torsdagens økt på Vollmarka travbane.

Dessverre for Brækken og Juliano Rags viser Yr i ettermiddag at været søndag omtrent vil bli som lørdag. Det betyr at kusken trolig ikke får ønsket oppfylt, men han kan likevel trøste seg med at Juliano Rags viste gode takter i Vollmarka på tordag. Og da var det også varmt og godt i været.