Forrige helg sikret Rosenborg-talentene sin viktigste tvist denne sesongen - andrelagets opprykk til 2. divisjon. En skadet Skarsem var ikke med i kamptroppen, mens en syk Solbakken ble sittende på benken da Steinkjer ble slått 4-1 i «seriefinalen».

– Det er viktig å få spille en divisjon høyere til neste år - bra for klubben generelt også, sier Solbakken.

Les også: – Svært viktig for oss å rykke opp

17-åringene fra Melhus har vært i Rosenborg i to år, vunnet G16-NM to ganger og spiller neste helg semifinale mot Tromsø i G19-NM. Etter sesongen avgjøres det om talentene fra Melhus får ny kontrakt.

Møter Rosenborg snart

– Den ordentlige samtalen skal vi ikke ha før sesongen er ferdig, men jeg tror de er fornøyd. Vi har ikke fått noen klare signaler og skal aldri ta noe for gitt, men vi tror og håper, sier høyrekanten.

– Jeg syns det greit, selv om det ikke så så lyst ut i starten. Vi brukte sommerperioden godt og begynte å vinne kamper. Vi følte oss egentlig ganske sikre alle sammen, men vi var forberedt på at det ikke skulle gå, sier Solbakken.

Tar de nivået?

Pinlig korrekt trenger Rosenborg bare å unngå kalastap i 20-målsklassen mot Åfjord i siste runde. Det skjer ikke. Nå ligger det an til at Solbakken og Skarsem skal spille 2. divisjonsfotball for første gang til våren.

– Toppen er veldig bra, men jeg tror vi skal klare å holde plassen, sier Solbakken.

– Man må bare stå på og jobbe med egentreninger og være hundre prosent på hver trening med laget for å spille seg inn, fortsetter han.

Det ulmer om et nytt juniorlag på Melhus om dagen. Det tror Solbakken er viktig for å vokse frem nye talenter, noe han syns har vært dårlig de siste årene. Selv er han naturligvis ikke aktuell, heller ikke om kontrakten med Rosenborg ikke skulle bli fornyet.

Gull, gull, gull

– Det har vært dårlig utvikling de siste årene, så det blir bra for unggutta å få et lite fotballmiljø der, sier Solbakken.

Nå er alt fokus på neste helgs semifinale mot Tromsø i G19-NM. Der kan Solbakken og Skarsem vinne sin tredje kongepokal på like mange år.

– Veldig kult og artig, vi håper vi skal klare å komme oss til finalen, sier han.

Ola Solbakken (under t.v.) og Ola Skarsem (under t.h.) håper på ny kontrakt i RBK. Foto: Arkiv/Marius Schjei Dahl