Hun kom hjem fra Berlin mandag, vel vitende om at hun hadde gått seg opp etter en tung start med en dårlig 1500-meter lørdag. 2.06,65 var bekmørkt og ga en 23. plass i B-klassen. Søndag ble det 18. plass med 4.18,29 på 3000-meter.

Det kommer vi tilbake til. For med seg hjem fra Berlin hadde Lund mer enn bare verdenscupresultater. Onsdagen før verdenscuphelgen i Berlin, var hun involvert i en dramatisk kollisjon på trening, som endte med kutt over akillesen etter å ha blitt truffet av en skøyte. Først så det ut til at hun slapp unna med skrekken – og litt blodtap – men i bagasjen hjem fra Tyskland har hun trolig fått infeksjon i såret.

Klarte ikke kjøre bil

- Jeg våknet natt til onsdag og hadde veldig vondt. Det dunket sinnssykt mye. Jeg dro til legen og kunne ikke kjøre bil selv engang. Pappa måtte kjøre meg, for jeg klarte ikke trykke inn clutchen på bilen engang, sier Lund til Trønderbladet.

- Jeg har fått penicillin og jeg håper den kuren virker fort, for jeg kan ikke gå på beina enda, forteller hun.

Grunnen til at den kuren må virke fort er enkel. Sesongen, som Lund trodde ville være over etter helgens verdenscupløp i Berlin, får trolig en lykkelig slutt. Nå ser det nemlig ut at Melhusjenta får plass i allround-VM på Hamar i begynnelsen av mars. Det trodde Lund var nærmest umulig før avreise til Berlin.

VM plottet inn i kalenderen

- Jeg har sett en uoffisiell liste og der er jeg akkurat med på en liste på 24 utøvere. Jeg vil si det er ganske sikkert, sier Lund.

- Jeg forbereder meg på det, selv om det bare er en bonus. Jeg blir ikke superskuffet om jeg ikke får gå. Uansett lager jeg en plan ut ifra at jeg skal gå VM, forteller 22-åringen.

Skøytetalentet fra Gauldalen har aldri før gått mesterskap, så dette kan bli et foreløpig karrierehøydepunkt.

- Det ville uten tvil vært de største løpene i min karriere, attpåtil på hjemmebane på Hamar. Det kommer til å bli helt vilt i så fall, smiler hun.

- Mye stang ut

Da må i så fall den sykdomsplagede jenta bli frisk snarest. Altfor mange ganger denne sesongen har oppkjøringen til viktige løp blitt forstyrret av sykdom, i en sesong der hele skøytesporten har slitt voldsomt. Nå vil hun ha en god oppkjøring til hun eventuelt skal gå VM i Vikingskipet.

- Jeg trenger en god bolk med trening, slik at jeg kan bli klar til VM. En ny skade passet sinnssykt dårlig, jeg føler det har vært mye stang ut, sier Lund.

Les også: - Blir ikke best av å trene på Leangen

Etter en måned nesten kjemisk fritt for løp ble det altså en andre verdenscuphelg for Lund denne sesongen, da hun sto på startstreken i Berlin i helga som var. Før denne sesongen hadde hun kun gått verdenscup i Stavanger. Denne sesongen har hun fått gått med de beste både i Heerenveen og Berlin. Etter sykdom og bare ett løp i beina i januar, ble det derimot tungt å imponere i den tyske hovedstaden.

- Fant ikke flyten

- Lørdagen var bare helt ut. Det var skikkelig dårlig. Sannsynligvis det dårligste løpet jeg har gått hele sesongen. Jeg var ikke nervøs eller noe, men jeg fant ikke flyten teknisk og kom mye mellom. Jeg klarte ikke stå på en og en skøyte og få fult trøkk og avspenning. På grunn av det gikk det både sakte og at det kostet mye, sier Lund.

- Også var det nok litt sjokk for kroppen å gå konkurranse og 1500-meter igjen. Jeg tror kanskje den utblåsningen gjorde godt, for 3000-meteren dagen etter var mye bedre. Selv om plasseringen ikke var god, var det et mye bedre løp og steg i riktig retning. Jeg tar med meg den positive opplevelsen og at det er noe å bygge videre på, fortsetter hun.

Så er det bare å krysse fingrene for at ungjenta får gå allround-VM på Hamar om en knapp måned.