Kirken var nesten fullsatt, og det var gudstjeneste ledet av sogneprest John Olav Hodne og prost Øystein Flø, med preken og mange takketaler.

Les også: Nidarosdomens guttekor kommer for å feire det nye orgelet

Takk til bidragsytere

Naturlig nok ble Erik Tofte, Jan Sigfred Olsen og Kjellrun Krutvik Mosdal noe fremhevet fordi de har ledet pengeinnsamlingen for det nye orgelet, en innsamling som startet for 10 år siden.

–Ja, jeg hadde rørende følelser da jeg takket, noe som kom av tankene på hva dette har betydd for folk å få til, og at det i dag er en realitet, fortalte hun etter festgudstjenesten.

Siste bidragsyter

Ivar Gafseth var en av dem som gjerne ville få en slutt på pengeinnsamlingen, og ga de siste 65.000 kronene som manglet. Han var til stede på festgudstjenesten, og som både giver og ikke minst en stor musiker, var han fornøyd med hva det nye orgelet presterte.

–Dette er et orgel med kvalitet, noe jeg forventet, men faktisk mye mer enn dét, ga han uttrykk for, og ville ikke ha så mye snakke om pengene.

Melhus kirke måtte ha et nytt orgel, og det var naturlig at også han ga sitt bidrag på det som manglet. Spøkefuglen kom likevel frem til slutt.

–Olaf Sand ga også tusen kroner helt i starten av innsamlingen, da måtte vel jeg også gi mitt?

tronderbladet@tronderbladet.no