De vant ikke avdelingen sin i 5. divisjon, men rykket opp som toer da NTNUI 2 ikke kunne rykke opp. Nå venter en tøff utfordring for blåbuksene fra Midtre Gauldal.

- Jeg regnet med en tøff pulje, det ville det jo blitt uansett, sier trener Ingve Merket til Trønderbladet etter å ha sett oppsettet for 4. divisjon.

At Støren skulle få den sørlige av i alt to avdelinger i trøndersk 4. divisjon overrasket ingen. Men hvem fra byen som for eksempel skulle sørover, var det knyttet spenning til. Det ble ingen ringere enn Strindheim, som har falt som en stein i ligasystemet og rykket ned i fjor.

Gammel eliteseriestorhet

I 1984 og 1995 spilte gutta fra Leangen på aller øverste nivå i Norge. Siden har de naturligvis spilt i 1. divisjon og var lenge et topplag i 2. divisjon. De siste årene har de vært et heislag mellom nivå tre og fire i norsk fotball. Nå skal de til Støren ...

- Vi må skjønne at kamper mot lag som Strindheim er bonuskamper for oss. De har vært fast inventar i 2. divisjon lenge, mens vi spilte i 6. divisjon for et par år siden. Det blir veldig artig. Det blir som cupkamper for oss. Alt blir bare bonus, men vi skal bli harde å slå. Vi skal ordne litt frustrasjon for motstanderen og prøve å utnytte det. Vi skal ha nok poeng til å berge plassen, sier Merket.

Merkets spådom

- Jeg føler avdelingen er litt delt i tre før sesongen. Tre lag skiller seg ut i toppen, fire-fem på midten og fire-fem i bunnsjiktet. Vi regner med å bli en del av den nederste. Jeg tror vi kan komme forbi flere lag og berge plassen, noe som er målet, analyserer Støren-treneren.

To lag rykker ned. Støren er fornøyd om de ikke er en av dem.

- I toppen tror jeg Strindheim, Kvik og KIL/Hemne vil skille seg ut. Så er det en smørje i midten der flere kan blande seg inn, men i bunnen tror jeg Tydal, Meldal, Røros og oss selv vil være. Alt avhenger om vi kan få inn nye og hvor bra treningsvinteren blir. Klarer vi det, har vi et håp om å nærme oss midten av tabellen hvis vi når maks, sier Merket.

NEDE FOR TELLING: Det begynner å bli en stund siden storhetstiden til Strindheim. Her er det Rosenborgs Jan Gunnar Solli (t.h.) i duell med Strindheims Daniel Krogstad i 3. runde i NM i 2004. Rosenborg vant 6-1.

Avdelingen

- I utgangspunktet er det en kjempeprestasjon om vi holder plassen. Vi har blitt tippet nederst i 5. divisjon to år på rad. I fjor ble vi nummer fire og i år rykket vi opp. Vi slår nedenfra uansett. Vi regner med å bli tippet nederst og det er perfekt, fortsetter han.

Hele avdelingen: Strindheim (rykket ned fra 3. divisjon), Kvik, NTNUI, Nardo 2, Charlottenlund, KIL/Hemne, Orkla 2, Tydal, Røros, Meldal, Hitra, Støren.