- Det er fordi vi ser at hun har et talent og at hun har mulighet til å bli noe mer om en lengre tid, sier Roger Kvannli.

Han er assistenttrener i Byåsen, rekruttlandslagstrener og mannen som plukket ut Melhus-jenta han har fulgt over en periode på ett år. Byåsen har et opplegg for sine spillere på Heimdal Videregående skole, som kalles spisset toppidrett. De får trene sammen med A-laget. Nå har også Melhus/Gimse-spilleren fått sjansen.

Les også: Torsdag vitner Marit Bjørgen i Johaug-saken

- Vi ser potensialet

- Vi har folk som ser i lupen og gir dem muligheten, sier Kvannli.

- Hun har et talent vi tror hun kan utvikle veldig mye. En god treningsvilje og da er det greit at vi har et treningstilbud som kan gi henne og flere det lille ekstra. Vi ser potensialet og da vil vi gjerne følge med, for hvis hun har lyst – noe det ser ut til at hun har – kan det bli noe av spillere som henne, forklarer han.

Les også: Sliter fortsatt med sykdom

I tillegg til en del halløkter og trening med A-laget til Byåsen, får hun personlig oppfølging på Olympiatoppen på Granåsen.

- Hun kommer inn i Olympiatoppen og får oppfølging der. Der får hun personlig oppfølging på for eksempel styrke, pluss at hun får være med de beste spillerne hele tiden, sier Kvannli.

- Betyr veldig mye

- Når de er med oss, er de med i full pakke. Da er de med for fullt og vi gjør ingen forskjell, fortsetter han.

- Hva betyr noe sånt for en ung spiller?

- Jeg tror det betyr veldig mye. Det å få se hvordan de beste trener og se om det er noe for dem. Hvis ikke er ikke dette rett. Jeg tror dette er bare artig, sier Kvannli.

Rokkones Hansen smilte fra øre til øre da hun fikk beskjeden. Vi fikk se henne trene i Nidarøhallen i forrige uke, der hun sammen med andre talentfulle håndballspillere viste sin fart, styrke og teknikk i en god treningsøkt.

- Det er en kjempebra mulighet for meg. Jeg syns det virker veldig profesjonelt, sier hun.

Var litt nervøs

Kun åtte stykker er tatt ut til å kunne få være med eliteserieprofilene minst en gang hver andre uke.

- Det er stas. En veldig bra mulighet og jeg føler jeg er heldig som får være med på det, sier Rokkones Hansen.

Les også: Går glipp av sesongens store høydepunkt

Samtidig erkjenner hun at hun følte på litt nerve av tanken på å skulle trene med landslagsprofil Silje Waade og resten av Byåsen-laget.

- Det var artig. Jeg var litt nervøs, men det gikk veldig fint. De er veldig snille og opplegget er bra, sier hun.

Trener hver dag

Uken hennes er stappet med klister og håndballsko. Mandag og tirsdag er det trening på skolen, med klubbtrening i Melhushallen tirsdag kveld. Deretter er det styrketrening med laget onsdag, før torsdagen innebærer Byåsen-besøk og klubbtrening på kvelden. I tillegg har Melhus/Gimse en økt lørdag, før helgen går med til kamper. Har hun en fridag?

- Da trener jeg styrke, flirer Rokkones Hansen.

- Er det mulig å bli lei håndball med et slikt program?

- Nei, nei. Aldri, smiler hun og går løs på en ny økt med klassekameratene.