For å ta det kronologisk var Bjørn Garberg først ute av de lokale kuskene til å vinne løp. Han annonserte på forhånd at stallhesten Tanita’s Magic trente bedre enn en nokså beskjeden resultatrad i programmet skulle tilsi. Det viste seg å holde stikk. Fireåringen dro andresporet første delen av løpet, før den overtok teten da ledende Cintia galopperte. Siden hadde Garberg full kontroll, selv om favoritten Baloo N. og Magne Olsen kom fort mot mål.

Seieren var den andre på 11 starter i hestens karriere.

Kupongrens

I det neste løpet, som var V65-3, var det duket for en stor overraskelse. Jan Livar på stallen til Arve Sjoner var ikke mye betrodd av spillerne, idet den kun var gjort til et åttendevalg i den spilleformen.

Jan Livar var godt i gang fra 20 meter og var i tet allerede før den andre svingen. Derfra og inn slapp femåringen etter Lome Elden ingen forbi seg. Tvert imot, på oppløpet sprang hesten fra de øvrige med opp til flere lengder.

– Vi fikk teten og den forsvarte seg veldig bra. Det var litt overraskende. Jeg tror den kan hevde seg litt framover, uttalte Sjoner.

Jan Livar vant til 38,85 i vinnerodds. V65-verdien spratt opp fra 372 til 12.517 kroner. Sammen med sjuendevalget Kjærs Emil bidro Sjoners traver sterkt til utbetalingen på nesten 90.000 kroner.

Seier i andre starten

Selbu-traveren Beyond the Clouds sto med 0 i grunnlag før mandagens start. Men så hadde den også bare ett løp bak seg. Som den første gangen satte Thomas Mjøen seg i sulkyen.

Til tross for manglende meritter var fireåringen gjort til et andrevalg. Cirkeline Day og Magne Olsen var favoritt etter seieren i forrige start. Mjøen hest stakk rett til tet, fikk til dels sterkt press av nettopp favoritten, men holdt unna for denne som fikk betale for et løp i dødens. I stedet kom Gjølmes Caviar og Bjørn Garberg fort mot mål, men seieren ble trygget med en lengde.

– Da vi fikk teten, var jeg bestemt på å prøve å sitte der. Det er ei fin merr som har trengt litt tid, det har vært noen skjær i sjøen, kommenterte Mjøen etter en fin seier.