Bare fem sekunder skilte dem på sprinten, da Midt-Norsk mesterskap i orientering ble arrangert i Levanger i helga. Det er sterk konkurranse blant 50-åringene i klassen deres, og 21 løpere stilte til start.

Det ble til sammen seks medaljer til løpere fra Gauldalen i helga. Etter sprint på fredag fortsatte mesterskapet med langdistanse på lørdag og stafett på søndag. 34 løpere fra vårt distrikt deltok, 20 fra Melhus IL, 11 fra IL Leik og tre fra OL Gaula.

Åpent terreng

Løpere fra IL Leik tok to medaljer, begge på langdistansen, da det ble sølv til Tone Almås i D45 og bronse til Jonas Unsgård i H19-20.

På samme distanse løp Audun Bakk fra Melhus IL inn til sølv i H45, og på plassen etter kom Jon Røstum fra OL Gaula som fikk bronsemedaljen.

Frolfjellet var løpsområde lørdag og søndag, i et forholdsvis åpent terreng. De fleste hadde løyper med sterke stigninger, særlig under langdistansen, og i kombinasjon med tunge myrer ble det en konkurranse som stilte store krav til løpsstyrke. Likevel oppnådde sølvmedaljevinner Audun Bakk ei sterk kilometertid på 8,14 på den 6,7 kilometer lange løypa si, og Jonas Unsgård 8,22 på sine 9,2 kilometer.

Mange ungdomslag

På stafetten stilte Melhus IL med fem lag, derav tre ungdomslag for gutter, og IL Leik hadde tre lag. Leik hadde det eneste seniorlaget fra Gauldalen, og her oppnådde Ola Keiserås, Jonas Unsgård og Oskar Andrén en fin niendeplass av til sammen 21 lag.

Fra IL Leik deltok 11 løpere under Midt-Norsk mesterskap i Levanger. Fra venstre: Mai Iren Almås, Tone Almås, Kristin Sølberg, Ole Gunnar Sølberg, Oskar Andrén, Jonas Unsgård, Ola Keiserås, Jan Hage, Kay Ove Bjerkenås og Jonas Unsgård. Svein Olav Åmot var ikke med på bildet. Foto: John Lerli
Jonas Unsgård fra IL Leik tok bronse i eldste juniorklasse i langdistanseorientering. Foto: John Lerli
Audun Bakk (i midten) ble Gauldalens raskeste løper under Midt-Norsk mesterskap, og fikk andreplass i herrenes 45-årsklasse på langdistansen. Her studerer han kartet etter innkomst sammen med Hege Solhjem Melhuus og Eivind Bakk Foto: John Lerli