Regelverket Gimse-treneren reagerte på etter at opprykket glapp mot Byåsen 3 i 4. divisjon, var disponering av spillere fra Byåsens første- og andrelag. Da Byåsens tredjelag slo Gimse 1–0 i en viktig seriekamp 16. august, stilte Byåsen med tre førstelagsspillere og en overvekt av andrelagsspillere av de resterende åtte. Kampen avgjorde hvem som rykket opp til 3. divisjon.

- Stilte et helt nytt lag

- Det skulle egentlig være de yngste eller svakeste Byåsen-spillerne, men da de møtte oss hadde de med seg 1.-divisjonsspillere. Innenfor regelverket, absolutt, men da slo de oss knepent og vant fortjent opprykket. Men de slo oss med en del første- og andrelagsspillere, uttalte Prestmo til Trønderbladet 7. november, etter at Gimse i dagene før hadde revansjert seg ved å vinne OBOS-cup med hele 10–0 (!) over Flatås i finalen.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Stikkene mot Trondheims vestkant ble raskt besvart fra andre siden av byen, der Strindheim hadde sitt å si om saken.

- Dere kaster jo stein i glasshus så det holder her Gimse. Jeg har vært med å møte deres J19-lag et par ganger i år. Vi slo dere 10–1 i september, men da vi møtte dere i KM-sluttspill 26. oktober stilte dere et helt nytt lag. Dere sendte ned de beste juniorene fra seniorlaget og startet kampen med to overårige spillere. Det er en regel beregnet på lag som ikke har seniorlag, skrev J19-trener Anders Brennemo på kommentarfeltet på Trønderbladets artikkel.

Forskjell på topp og bredde

Brennemo, som introduserte seg som en del av J19-trenerteamet på Strindheim, fikk raskt svar i mailboksen fra Brekkåsen.

- Det er ganske stor forskjell på en toppklubb som Byåsen og en breddeklubb som oss. Byåsen har tre lag og to treningsgrupper, mens vi har to lag og én treningsgruppe. Da vi møtte Byåsen, møtte vi stort sett spillere fra den beste gruppa, sier Prestmo. Brennemo reagerer på at Gimse har cirka 25 juniorer tilgjengelig, men likevel velger å bruke to gode seniorspillerne i viktige kamper. Han betegner det som å utnytte regelverket maksimalt og skaffe seg en konkurransefordel i viktige kamper.

- Han har helt rett i at vi stort sett har brukt to seniorspillere på J19-kampene. Vi har ikke bare brukt dem mot enkelte lag, men vi har rullert på dem i hele sesongen. Et eksempel er at alle våre seniorer får KM-gullmedalje fra kretsen. Kravet der er å spille minimum tre kamper, fortsetter han.

Ikke bitter

Videre i svaret fra Brennemo, som vi har fått lov til å trykke, kaller han bruken av spillere for hårreisende.

- Vi tapte kampen 2-0, men tenkte ikke noe mer over det, da det var innenfor regelverket slik Byåsen gjorde det. Jeg mener jo det er hårreisende at dere stiller med to overårige (en på 20 år og en på 24 år tror jeg) i en J19-kamp når dere har spillere nok i massevis. Hvordan kan dere da kritisere Byåsen, spør Brennemo.

- Om dere mistet et opprykk, mistet Strindheim-jentene en KM-finale og det er vi veldig skuffet over. Jeg skriver dette innlegget med fare for å virke bitter, men det er jeg ikke. Jeg er kun skuffet over at vi møtte et annet lag i sluttspillet enn i seriespillet og blir provosert når jeg ser dere kritiserer Byåsen for noe dere gjør selv, skrev Brennemo videre.

- Han har et poeng

Debatten mener Gimse-leieren er sunn, selv om de i utgangspunktet ikke ville ta eget svar offentlig.

- Meningen min var ikke å klandre Byåsen, jeg klandret regelverket. Det fikk jeg i retur da, men det tåler vi. Vi liker at det blir litt meningsutveksling, sier Prestmo, og legger til at Brennemo har fått et utfyllende svar direkte.

- Syns du det er greit at Brennemo svarer offentlig fremfor å ta det direkte med dere?

- Jeg syns det er helt i orden at han tar det opp på et kommentarfelt. Når jeg stikker frem hodet, må jeg tåle reaksjoner og uenighet. Det bringer oss fremover, selv om det ikke er en stor sak, sier Prestmo.

- Hva har han rett i?

- Han har et poeng i at vi bruker to som er overårig. Prinsippielt akkurat som Byåsen. Det har han rett i. I tillegg stiller vi sterkere i en semifinale enn i vanlige seriekamper, sier Gimse-sjefen.

Les også: Har store ambisjoner for Gimse fotball

Skryter av Strindheim

Brennemo skriver i sitt debattinnlegg at han også vil ha en gjennomgang av regelverket. Strindheim-trenerne får i hvert fall skryt for sesongen.

- Vi vil gjerne overbringe Gimses gratulasjoner til Strindheim for en fantastisk sesong på jentesiden. Fire titler i den helga vi snakket om, det er flott. Vi trenger flere gode utviklingsmiljø i trøndersk jentefotball, sier Prestmo.

RULLERER: Trener Jon Kåre Prestmo påpeker at Gimse har rullert inn seniorspillerne til J19-laget gjennom hele sesongen.