Hele 36 lag stilte opp for å spille serie i seks kvelder, mens cupkvelden samlet enda flere med 44 lag i salen, som ville  kjempe om pokalene .Har man nådd 12 års alder er man kvalifisert til å få delta  på couronneturneringa.

Alle aldre

I Hauka har mange "kurrongbord" stående heime i stua, og kunnskapene om spillet er det ingen ting å si på.

Det unike med dette arrangementet er at deltakerne består av folk i alle aldersgrupper. I serieturneringa hver vinter møtes de til en vennskapelig og uformell dyst, der "alle spiller mot alle-turneringa" avsluttes med en egen kveld med cupspill, der utslagsmetoden gjelder.

Nysgjerrrige på ungdommen

Servering av sodd og kake hører også med.

– Vi er her mest for å høre hvor ungdommene kommer fra, sier Ola Økdal, som representerte en av den eldre garde.

– Som regel kjenner vi besteforeldrene best. Det er artig å være med og det gjør ingen ting at vi taper ofte.

Vandrepokal

"Kurrong" er et gammelt brikkespill. To lag sitter rundt et spillebord med 15 brikker i rødt og grønt på hvert lag. Hvert lag består av to personer. Der er kunsten å slå ned flest mulig av sine egne brikker i åpningene i de fire hjørnene ved hjelp av såkalt "kø" og "mære".

Det laget som har igjen av sine brikker på brettet når motstanderen har kvittet seg med sine, har tapt. Tapet gir 1 poeng og de gjenværende brikkene straffes med et halvt poeng hver. I dette spiller er det om å gjøre å få minst mulig poeng, for det betyr seier. Det laget som har oppnådd å få minst poeng etter alle kampene vil få tildelt vandrepokalen.

De tre beste laga som vant serien over 6 spillekvelder fikk sine fortjente pokaler på avslutningskvelden. Fra venstre vinnerlaget Ketil Bjerkenås og Kent Håvard Bjerkenås. Endre Staverløkk representerte sølvlaget. (Der også Sigurd Kjøtrød spilte.) På tredjeplass kom Vegard Heggvold og Jo Erik Heggvold. Foto: Oddny Opland