Sokna 3. divisjonskvinner har fått en god start på høstsesongen med to seiere og én uavgjort. Poengdelingen kom på bortebane mot seriefavoritten Verdal, som leder avdelingen bare ett poeng foran grønntrøyene. I vinter uttalte trener Geir Bekken at laget minst siktet seg inn mot topp fire-topp fem. Nå er laget i en situasjon som kan ende med opprykk, men treneren tror det skal holde hardt.

- Vi har overgått oss selv og kanskje spilt over evne. Samtidig har vi gjort det veldig bra. Det kommer til å bli spennende helt inn, men vi har et tøffere kampprogram enn Verdal. Vi skal blant annet møte Gimse, Nardo og Byåsen 3 borte. Hvis vi kommer oss greit gjennom disse kampene og tar bra med med poeng, kan vi være med i opprykkskampen, tror Bekken.

Kamp avlyst

Men det er ikke bare topplagene som kan skape problemer for Soknas drømmer om opprykk. Ifølge Bekken har flere av lagene på nedre halvdel av tabellen forsterket i løpet av sommeren og treneren nekter å kassere trepoengere på forhånd. Søndag skulle Sokna spilt mot Tolga-Vingelen/Os/Nansen på Hovsmoen, men gjestene greide ikke å stille lag og kampen er derfor avlyst.

- Vi vant bare 3-1 borte mot Tolga, mens andre lag vant 9-1 og 10-1. Årets 3. divisjon er en veldig åpen serie, og du må holde konsentrasjonen og være skjerpet hvis du skal ta tre poeng, mener treneren.

Han vurderer uansett opprykk som ren bonus og forteller at klubben har det moro om dagen.

- Jeg synes det (opprykkskamp) er kjempeartig, spillerne synes det er kjempeartig. Og så er det artig for Sokna som klubb at vi gjør det bra. Vi koser oss med tabellposisjonen, det er mye spilleglede og humør i gruppa. Vi har mistet noen, men også fått inn noen nye spillere, sier Bekken og nevner Sandra Borghild Løvaas Bertelli, Therese Amundsen og Kjersti Garli Troøyen blant spillerne som har gjort sitt i Sokna-drakten i denne omgang.

Hentet Gimse-spiller

Pia Hammer har tatt overgang fra rivalen Gimse.

- Hun bor på Hovin og ønsket å bruke mer tid på studier, og derfor har hun ikke tid til å trene tre-fire ganger i uka med Gimse. Hun har kommet inn og hevet laget vårt med gode ferdigheter og god spilleforståelse, skryter treneren.

Suksessen på banen er synlig når Sokna spiller hjemmekamper.

- Interessen rundt laget er større og vi har flere tilskuere på kampene våre. Folk ønsker oss lykke til, både på nett, sms og ansikt til ansikt, forteller suksesstreneren.

Sokna-trener Geir Bekken tror Verdal stikker av med seriemesterskapet, men forteller at klubben nyter å være en del av opprykkskampen. Foto: Inge Grytbak