Lørdag var det ti kilometer fri teknikk på programmet i verdenscupen i langrenn i Toblach i Italia. Marit Bjørgen hadde en godkjent åpning, men fikk det halvveis i løpet sitt. Hun ble derimot reddet av en god avslutning og endte på femteplass. Veteranen ble slått med 22,6 sekunder.

– Jeg klarer å ta meg sammen på slutten. Men det er litt som det har vært. Jeg mangler nok litt formmessig, men det er ikke avskrekkende tidsmessig. Jeg slo Ingvild som vant forrige helg, så det går litt opp og ned. Jeg håper virkelig å løfte meg fremover mot nyåret, sa Bjørgen til NRK.

– Marit var ikke helt fornøyd med sitt løp, men hun hadde en bedre følelse enn i Davos forrige helg. Hun er på offensiven foran søndagens jaktstart over 10 kilometer klassisk. Det til tross for at toppformen hennes fortsatt mangler, sa landslagstrener Sjur Ole Svarstad til NTB.

Kalla vant med god margin

Ragnhild Haga var åtte sekunder foran Heidi Weng i mål etter en forrykende avslutning. Kalla kom derimot stormende bakfra og vant til slutt med 5,8 sekunders margin.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et jevnt løp og tok fjerdeplassen, slått med 17,9 sekunder.

Ingvild Flugstad Østberg var raskest de første kilometerne, men falt ned til sjetteplassen. Hun har 29,3 sekunder å ta inn på Kalla på jaktstarten søndag.

Verdenscupleder Kalla åpnet 2,2 sekunder bak Østberg på den første mellomtiden. Halvveis hadde derimot både Weng og Jacobsen gått betydelig raskere. Kalla var 4,4 sekunder bak Weng etter 7,1 kilometer, mens Haga var 9,5 sekunder bak.

Den svenske løpere hadde derimot tidene til de norsk å gå på mot slutten, og var raskest av samtlige i avslutningen.

Kathrine Harsem gikk inn til 16.-plassen, mens Thea Krokan Murud endte på 33.-plassen.