Det var egentlig kjæresten Maria Aarstad fra Skaun som var motoren for flytting til Hedmark. Håndballkeeperen hadde fått kontrakt med eliteserielaget Storhamar og Eide ble med kjæresten ned i forkant av fjorårssesongen. I nabobyen Elverum noen mil øst for Hamar koker det også på håndballsiden, der byens herrelag i håndball er idrettens lokomotiv. Det var også her paret valgte å bosette seg.

Eventyr i skogen

– Jeg hadde uansett ikke noe som holdt meg igjen i Trondheim eller Melhus. Ferdig med studier og spilte 2.divisjon for Charlottenlund, så jeg hadde ingenting å tape med et eventyr med Elverum i skogen, sier Eide til Trønderbladet etter at hans Elverum hadde slått Kolstad 27-20 i Trondheim Spektrum. Dersom han ikke er samtaleemne når Melhus-idretten diskuteres på pauserommet nå, bør han bli det. For selv om 25-åringen kom til Elverum for å styrke rekruttlaget i 2.divisjon, har det bare gått en vei.

Fikk revansje

– Han er utrolig viktig for oss, innsatsen han viser på trening. En viktig stein i laget, utrolig kult at han har fått vist hvilken god håndballspiller han er. Jeg er glad for at han er hos oss, sier Elverum-trener Michael Apelgren.

Eide fikk nemlig spille for eliteserielaget, som feiret klubbens første seriegull året før. Den bragden klarte de ikke gjenta i vår, men Eide fikk være med å revansjere en skuffende 4.plass med et kruttsterkt sluttspillgull, som sendte elverumsingene til Champions League for første gang. Den barrieren var han med på å bryte.

– Denne høsten har vært veldig artig. Å komme tilbake fra skade og få prøve seg i Champions League var veldig artig, sier Eide.

Les mer om Torbjørns håndballeventyr i Elverum i lørdagens avis.