Marit Bjørgen satser på å stille til start under sesongåpningen på Beitostølen i november. Det bekreftet hun da hun møtte pressen på Kvitfjell tirsdag.

– Ståa er bra. Jeg er i gang og kan gjøre det meste. I dag fikk jeg være med på min først elghufs-økt, og det har jeg savnet, sa hun.

Bjørgen har slitt med en belastningsskade i hofta. Den siste tiden har hun måttet tilpasse treningen, og jogging har det ikke vært snakk om før inntil nylig.

– Nå er vi ganske sikker på at jeg har tålt den treninga jeg har gjort på rulleski i august og september. Nå har jeg begynt gradvis med jogging, sier Bjørgen.

Viktig høydesamling

Hun er ikke redd for tilbakefall.

– I utgangspunktet skal jeg tåle dette, men man har aldri noen garanti, sier veteranen.

36-åringen deltar etter planen på den kommende høydesamlingen i Val Senales.

– Den er enda viktigere enn den forrige høydesamlingen, for nå skal vi gå på ski, sier Bjørgen – og bekrefter at hun har klare planer om å være i form til den tradisjonsrike sesongstarten på Beitostølen.

Utsatt comeback

Bjørgen ble mor for første gang 2. juledag i fjor. Målet var da å gjøre comeback på under andre del av NM på Beitostølen i mars. Den planen gikk fløyten som følge av den brysomme belastningsskaden.

Etter at comebackplanene på Beitostølen ble spolert, droppet Bjørgen også Oslo Skishow i Holmenkollen i starten av juni. Senere i måneden droppet hun landslagets treningssamling i Svarstad, og nylig måtte hun også stå over Blinkfestivalen og Toppidrettsveka.

Landslagsledelsen har samtidig vært tydelige på at Bjørgen skal ha gode muligheter for å rekke sesongstarten i november.