Dobbel VM-gullvinner Helle Sofie Sagøy (17) ble feiret på skikkelig vis i idrettsfagklassen ved Melhus videregående skole i dag.

Jubel og applaus

Rektor Astrid Gynnild overrakte blomster, mens avdelingsleder Geir Frode Moen sørget for to bløtkaker kom på bordet. Klassen sørget for skikkelig applaus da VM-vinneren ble feiret, og det er langt fra hverdagskost å ha en dobbel VM-vinner på Melhus videregående skole.

Helle Sofie Sagøy vant to gull i para-VM i badminton i Stoke i  England, og det ene gullet tok hun i doble sammen med Katrin Seibert og det andre i single-klassen. 17-åringen er født med dysmeli (mangelfullt utviklet skjelett), og hun har protese på den ene foten. Dette har ikke vært til hinder for at Sagøy har konkurrert på høyt nivå, og hun regnes som et forbilde.

- Jeg føler meg ikke annerledes, sier Sagøy.

Melhus har ikke et aktivt badminton-miljø, og Sagøy trener en del i Klæbuhallen. Klæbyggen drar også til Trondheim og Oslo for å trene.

Planer videre

- De vil at jeg skal flytte til Oslo, men jeg vil gjøre ferdig skolegangen ved Melhus videregående skole før jeg søker meg inn på Norges idrettshøgskole, sier Sagøy.

Hun går andreåret på idrettsfag, og trener både i løpet av skoledagen og på kveldene. Satsinga tok til for fullt for 3-4 år siden, og hun har tidligere vunnet en gullmedalje i VM og en sølvmedalje. I fjor vant hun to gull i EM.

- Målet er OL i paralympics i 2020 i Tokyo. Neste år blir det utenlandsturnering, og EM skal være i Nederland, forteller Sagøy.

Klassen var med på feiringa av VM-vinneren.