Det sto nesten skrevet i stjernene at det var han som skulle score det første Singsås-målet på eget gress etter at rødtrøyene for første gang siden 2014 var tilbake i seriesystemet.

13 minutter ut i torsdagens oppgjør mot Tolga-Vingelen 2 kom angriperen alene med keeper og satte ballen iskaldt i lengste hjørne.

Dermed utlignet Malum til 1–1 i oppgjøret som Singsås til slutt vant 5-3.

- Det er artig og ikke minst artig å se mange unge spillere som blomstrer etter å ha ikke spilt for Singsås på lenge, sier Malum fornøyd til Trønderbladet.

- Håper det er starten på noe stort

Vi brukte himmelfartsdagen på en regntung gressflekk under de grå skyene på Singsås for å overvære lagets første seier på tre år. Sist laget tok tre poeng var faktisk mot samme lag høsten 2014. Det var en walkover, etter at gjestene ikke møtte opp. Nå blir det kanskje flere seiere for laget som var høyere opp i divisjonssystemet i storhetstiden.

- Vi håper at det er starten på noe stort igjen, sier Singsås-spilleren.

Om lag 30 tilskuere fant det for godt å se bygdas fotballag mot et reservelag fra Nord-Østerdal, til tross for at værgudene gjorde sitt for å stoppe kamplysten.

Kanskje var det stanken av gjødsel og bål som satte ut gjestene, som ledet både 1–0 og 2–1 før Singsås snudde kampen.

Malum scoret også sitt andre seriemål for sesongen på overgang, slik at Singsås ledet 3–2 allerede etter 21 minutter.

Støren? Uaktuelt

- Den følelsen, det er ingenting som slår den følelsen. Vi står på og gir oss ikke. Enkel oppskrift, stråler Malum.

Vemund Knutsen Storseth scoret også to mål, mens Marcus Åmot Hov punkterte kampen tolv minutter før slutt. Dermed kunne Malum sette kursen «hjem» til Røros med en følelse av seier igjen.

Singsås-gutten vraket nemlig andre lag i påvente av at Singsås skulle komme tilbake. Å spille for Støren for eksempel? Uaktuelt.

- Nei, jeg er Singsås-patriot. Singsås er best uansett hvor mye vi taper, så er det artigst å spille for dem, sier han.

Kommet tilbake fra Støren

Tomålsscorer Knutsen Storseth har sammen med Ola Aunøien kommet tilbake fra nettopp Støren. Skole og overganger til andre lag gjorde at oppmøtet på Singsås etter hvert ikke forsvarte at laget lenger kunne være med i ligasystemet i trøndersk fotball. Nå håper de at de kan bli.

- Det gjelder å spille fotball og ha det artig. Det er jo egentlig ikke noe mer enn det. Vi ønsket å spille fotball igjen, så vi startet opp igjen. Vi har flere som har kommet tilbake fra Støren og det er artig, sier Malum.

Forhåpentligvis kan dermed de ivrige Singsås-supporterne spise klubbens varme og sprøe vafler flere ganger denne sesongen, kanskje også i enda bedre vær.

TILBAKE TIL SINGSÅS: - Vi har flere som har kommet tilbake fra Støren og det er artig, sier Mats André Malum. Foto: Marius Schjei Dahl
KANSKJE MER: Nå blir det kanskje flere seiere for laget som var høyere opp i divisjonssystemet i storhetstiden. Foto: Marius Schjei Dahl