Melhus kan se tilbake på to opprykk på to år og har tatt steget fra 5. divisjon til 3. divisjon i løpet av kortest mulig tid. Nå venter en helt ny hverdag for klubben som i 2018 blir å regne som toppfotballklubb.

- Vi hadde et positivt møte med spillergruppa i går (tirsdag) der kommende sesong var noe av det som sto på agendaen. Allerede nå kan jeg avsløre at samtlige spillere fra årets sesong blir med videre og at det er en topp motivert gjeng vi har med å gjøre. Det blir heller ingen forandringer i trenerteamet, annet enn at vi kanskje får inn en ny stemme i tillegg til vi som allerede er der, informerer assistenttrener i Melhus Tore Havdal ovenfor Trønderbladet.

- Er det satt noen målsetning?

- Vi har ikke rukket å banke i bordet en endelig målsetning enda, men mener det er realistisk å havne på øvre halvdel selv om vi er nykommere. Det mener jeg er et naturlig mål å strekke seg etter, sier Havdal.

- Årets 3. divisjon avdeling 5 med trønderlagene var veldig jevn der det til slutt skilte få poeng mellom lagene på øvre halvdel og de i bunnen, understreker han.

Interesse fra lavere divisjoner

Har det vært noen henvendelser på noen av spillerne fra andre klubber?

- Ja, det har det. Jeg ønsker ikke å gå ut med noen konkrete navn verken på spillere eller lag annet enn at det dreier seg om klubber fra lokalomårdet som har forhørt seg om noen av våre spillere og deres tanker om framtiden, svarer Havdal.

- Det er klubber som neste sesong ligger både èn og to divisjoner under oss, så hvis noen ønsker å forlate oss til fordel for et lavere nivå, må det være opp til dem selv, poengterer han.

Jakter tre nye spillere

Havdal har foreløpig ikke presentert noen nye spillere, men uttrykker ønske om at de vil ha på plass tre nye ansikter før neste sesongs spillerstall presenteres.

- Vi har lokalisert noen spillere som vi ønsker å knytte til oss, røper Melhus-treneren uten å avsløre noen konkrete navn.

- Dette er både av hensyn til spilleren selv og klubbene det måtte berøre, påpeker Havdal.

- Er det noen spesielle posisjoner dere ser litt ekstra på?

- Egentlig ikke, men vi legger ikke skjul på at vi er godt forspent på spissplass dersom alle er friske og raske så der føler vi at vi har de typene vi trenger i troppen fra før av, svarer Havdal.

Vil ha ny tribune

Melhus` nye hverdag i norsk 3. divisjon innebærer også en del endringer sammenlignet med tidligere. Blant annet så må kampene oppdateres fortløpende til fotball.no i tillegg til at Melhus blir å finne på Norsk Tippings oddsprogram.

- Det er bare moro at vi blir lagt merke til på flere fronter og at det kreves litt mer av oss som klubb. Fasilitetene i Gruva er gode nok og samsvarer med NFFs ønsker. Rødde spilte jo 2. divisjon her for noen år tilbake, så anlegget trenger ingen oppgradering slik det er nå. Når det er sagt så kunne jeg tenkt meg en liten tribune under tak så publikum slipper å stå ute å bli våte de dagene det regner, sier Havdal.

- Hvorvidt det er realistisk eller ikke vet jeg ikke per i dag, avslutter han.

PS: Melhus-keeper Øyvind Onsøien er nyoperert for en brukket hånd og er ikke tilbake på fotballbanen før i februar. Sisteskansen har spilt med brudd i hånda siden i juni og er i følge trener Halvdal den spilleren med høyest treningsoppmøte.

Tore Havdal mener det er realistisk for Melhus å sikte mot øvre halvdel av tabellen i 3. divisjon. Foto: Thomas Olsen