Nylig rekruttlandslagsuttatte Magnus Stensås var på sydenferie med kjæresten da han ble oppringt fra et ukjent nummer.

– Jeg hadde fått høre litt at jeg var med i en diskusjonen, så jeg tenkte egentlig ikke på noe annet. Telefonen var med meg hele tiden et par uker fordi jeg visste at jeg kom til å få en telefon. Da jeg så at noen ringte meg fra et ukjent nummer, hadde vi akkurat kommet ned på stranden. Jeg sliter noen ganger med hjerteflimmer og da tror jeg faktisk at fikk det. Hjertet bare banket, liksom, for det tok noen minutter til han fortalte meg det. Det var sinnsykt godt å få beskjeden, sier 23-åringen.

- For komfortabelt

Etter uttaket uttalte rekruttlandslagstrener Anders Bystrøm at tiden var inne for Stensås å komme med på et av forbundslagene. Det er utøveren enig. Han trivdes godt på Team Trøndelag og ville ikke hatt noen problemer med å gå løs på en ny sesong der. Men på rekruttlandslaget er det helt annet nivå på utøverne han skal måle seg mot.

– Team Veidekke (Team Trøndelag) er et skummelt lag å være på. Det er ikke så hard kamp om plassene og kan man fort bli værende der i flere år og det er litt skummelt. Man har veldig gode premisser der også og vi får klespakker fra Bjørn Dæhlie, 60-70 samlingsdøgn og dekket på smøring om vinteren. Vi har det veldig bra der. Mens på rekrutt så var det bare én gutt som fikk være igjen og da får du et helt annet press på deg. Presterer du ikke, så detter du rett ut igjen og det er litt deilig å ha det i hodet. Du må gjøre alt rett, forteller Stensås.

VM om to år

Lundamobyggen har med landsuttaket tatt et enda et steg mot toppen. Men han er ikke fornøyd med bare å være en forbundsutøver. 23-åringen drømmer om mesterskap. Allerede til vinteren kommer et nytt OL, men Stensås har i grunnen ikke siktet stilt inn mot Sør-Korea. Samtidig er det en klassisksprint som lokker litt. Men da må han sannsynligvis vinne på Beitøstølen i sesongåpningen og deretter minst komme på pallen på en klassisksprint i verdenscupen. Derfor er VM om to år mest realistisk.

- Neste år vil jeg i hvert fall være med å kjempe om en plass i VM i Seefeld. Er jeg langt unna den diskusjonen, så må jeg tenke over hva jeg gjør da. Hvis ikke framgangen fortsetter, så må jeg vurdere hva jeg gjør. De siste årene har jeg hatt så stort framgang og hvis jeg plutselig begynner å stagnere uten at skader eller sykdom er årsaken, så må jeg finne noe annet å gjøre, sier den ambisiøse langrennsløperen.