Mandag reiste trioen til Budapest for å forberede seg til World Cup-stevnet i Ungarn. Eivind Brattset, som representerer Gauldal Taekwon-Do, rangerer World Cup over VM fordi det er mange flere som deltar i verdenscupen. Nåløyet for å kvalifisere seg til VM er kanskje smalere, men det betyr ikke at nivået som møter dem er noe lavere. Anton Gimse ble introdusert for kampsporten da han var 50 år. Nå er han 56 og klar for sitt første stevne i utlandet. Han skal møte en kanadisk utøver i veteranklassen som er pluss 46 år.

– Unngå juling

– Det blir å få juling, rett og slett, sier han.

– Dere drar til Ungarn for å få juling?

– Ikke for å få juling, men unngå å få juling, sier han og får Brattset og Eggen til å le.

Flere regler i Norge

Gimse og Eggen skal konkurrere i sparring og mønster, Brattset i mønster og knusing. Sparring er den delen av taekwon-do hvor det er fullkontakt og kan være nokså brutalt om «på»-knappen ikke er trykket helt inn. Brattset deltar ikke lenger i sparring i utlandet.

– Nivået er noe helt annet når du kan møte folk fra alle slags land. Jeg deltok i sparring i Nederland, så nei, det var vondt, sier han.

– Vi har litt flere regler i Norge på hva som er lov og ikke lov. I utlandet er det mer fritt fram og da er det bare å holde opp guarden og overleve, smiler hun.

Minst én kamp

18-åringen fra Melhus har brukket nesen flere gangert. Sist i midtnorsk mesterskap for halvannen uke siden.

– Det var et slag, så bare.., forteller hun og lager knekkelyd.

– Det er ikke vondt der og da, men du får det etterpå, forteller hun.

Likevel skal hun ut på matta for å slåss. Alle får minst én kamp i hver øvelse. Vinner de, går de videre til neste runde. Mens veteranen Gimse synes det er stas å bare få delta, håper Eggen og Brattset å komme seg gjennom flere runder. Kanskje til å med ta medalje.

– Gjøre mitt beste

– De to bør tenke medaljer, i knusing mener jeg Eivind har en sjanse. Caroline har en sjanse både i sparring og mønster, mener Gimse.

– Vi får se. Jeg får bare fokusere på å gjøre det best ut av det, sier Eggen.