Arve Bakk minnestevne ble arrangert i Rennebu for snart to uker siden. Der gjorde Siri Anshushaug Bouma fra Soknedal Skytterlag noe hun aldri hadde gjort før. Hun skjøt feilfritt, og delte seieren i klassen eldre rekrutt med Andre Raaen, der begge imponerte med 350 poeng og 25 sentrum.

–Jeg har skutt 349 flere ganger nå, men dette var første gang jeg klarte 350. Det var en stor opplevelse for meg, forteller Anshushaug Bouma.

Fornøyd med egen innsats

Årets Midtnorske mesterskap i skyting ble holdt ved Gylsmyra skytestadion i Engesetdalen. Det ble ingen gjentagelse av bragden fra Arve Bakk minnestevne, men Anshushaug Bouma var fornøyd med egen innsats. Hun endte på 11. plass under baneskytingen med poengsummen 348. Under feltskytingen skjøt hun seg til poengsummen 40 poeng og 23 innertreff og havnet på en 16. plass, 2 poeng bak vinner Andre Raaen.

–Jeg er jevnt over fornøyd med stevnet, men det var uten tvil noen ting som gikk bedre enn andre. Jeg er fornøyd med hva jeg gjorde under baneskytingen, men håpte kanskje å gjøre det litt bedre under feltskytingen, konstaterer Anshushaug Bouma.

Mange forskjellige grener

Det finnes mange forskjellige varianter innenfor skyting, for eksempel baneskyting, feltskyting og skogsløp. Baneskyting går ut på å skyte tre 5-skuddserier og én 10-skuddsserie. Kvalifiserer man seg til den påfølgende mesterskapsrunden, skal det gjennomføres en ny 10-skuddsserie. Maksimal poengsum er 350 poeng. Feltskyting foregår ute i terrenget mot ulike mål på varierte avstander. Man skyter enten 30 eller 42 skudd i omganger på 6 skudd. Skogsløp med skyting er sommerutgaven av skifeltskyting. Normalt løper man ei løype på 2–3 km med 2–3 innlagte skytinger. Bommer man på skudd, fører det til tillagt tid.

Årets høydepunkt

Landskytterstevnet er den største årlige begivenheten innenfor det norske skyttermiljøet. I år arrangeres stevnet ved Råvatn skytebane i Øvre Målselv. Stevnet har blitt holdt i Øvre Målselv fem ganger tidligere. Anshushaug Bouma skal delta for andre gang, hun debuterte under fjorårets landsskytterstevne på Lesja.

–Landskytterstevnet er noe jeg har sett veldig fram til. Jeg har som mål å treffe på 30 av 30 skudd under skogsløpet, også hadde det jo vært gøy å komme seg til en finale, ler Anshushaug Bouma.

Enormt aldersspenn

Få idretter kan matche skyting når det kommer til aldersspennet mellom utøverne. Olav Stensås, formann i Soknedal Skytterlag, roser idretten for nettopp dette.

–Skyting er en idrett for alle. De yngste aspirantene kan være helt nede i 7–8 årsalderen. De eldste, som konkurrerer i Veteran 73-klassen er 73 år og oppover, informerer Stensås.

Den eldre rekrutten Siri ser lyst på fremtiden som skytter.

–Jeg blir jo junior neste år. Som eldre rekrutt skyter man kun liggende, men som junior skyter man både liggende og knestående. Jeg gleder meg til dette og ser for meg å holde på med skyting i lang tid fremover, sier Anshushaug Bouma.