I helga var Melhus/Gimse-damene på Sunnmøre og spilte to viktige bortekamper. Før helga uttalte trener Jan Erik Wiedemann at han var spent på hvordan formen til spillerne var etter en lag julepause.

Treneren hadde ingen grunn til å være bekymret. Lørdag vant de overlegent mot Volda/Stranda 2. Til pause ledet Melhus/Gimse 18-11 og vant til slutt 37-22.

Søndag gjennomførte damene nok en sterk bortekamp. Etter å ha ledet hele 19-7 til pause, vant de kampen 36-20.

– Resultatene var bedre enn prestasjonene. Vi var litt rustne og fikk ikke helt flyten vi ønsket, men det var vi forberedt på etter en lang pause uten kamper og busstur på syv-åtte timer, sier Wiedemann til Trønderbladet mandag formiddag.

– Spilte kjedelig håndball

Ifølge Wiedemann spilte de mot to lag som var svært ustrukturerte. Motstanderne var ikke interessert i å kontre og hadde i tillegg lange angrep.

– De spilte en veldig kjedelig type håndball. Dette gjorde at konsentrasjonen hos spillerne mine falt litt, forteller han, og legger til at han synes de likevel fikk mye ut av kampene.

– Vi fikk brukt kampene til noe konstruktivt. Vi jobbet litt med det mentale og spillerne fikk prøvd seg i nye roller. Flere fikk også mer spilletid enn normalt, forklarer Wiedemann.

Topper tabellen

Etter den siste kampen på søndag dro treneren for å se oppgjøret mellom topplagene Spjelkavik og Træff, som Melhus/Gimse møter i de to neste kampene.

– Vi har video av begge lagene fra før, men det var ålreit å få sett dem tett på. Jeg så at vi må prestere godt for å slå dem, men vi skal forberede oss godt, så det skal ikke stå på det. I kveld skal vi ha videomøte, sier han.

Helgas resultater gjør at Melhus/Gimse topper tabellen for første gang denne sesongen med bedre målforskjell enn toer Kristiansund. Lørdag venter toppkamp mot Spjelkavik i Melhushallen.

– Det er greit å ligge øverst på tabellen, men lagene i serien har forskjellig antall kamper spilt. Nå gjelder det å ha fokus på de to neste kampene, så får vi se hvordan vi ligger an etter det, forteller Wiedemann.