- Jeg føler meg ikke noe eldre av å være her. Man holder seg ung! Det er folk som er 13 år yngre enn meg her og det er klart jeg merker at de har et annet perspektiv på livet. Det er alltid plusser og minuser, sier hølondingen når Trønderbladet besøker ham i Kristins Hall.

Lillehammer-spilleren er blitt eldst på laget og mener det kreves litt ekstra av ham nå som ishockey-sesongen nærmer seg slutten. Grunnserien er ferdig, nå skal norgesmesteren avgjøres i sluttspillet.

Hadde sjansen

- Vi er et par som er oppi årene som prøver å være litt rollemodeller. De unggutta nå er ikke som da vi var ung, jeg føler de tar seg mer til rette. Det er både på godt og vondt. Men det er en fin gjeng, sier Wehn.

Regnskapsføreren lener seg tilbake på de oransje stolene på den gamle OL-arenaen og kikker utover banen der han i disse dager møter Lørenskog i kvartfinaler. Wehn kom til Trondheim IK året etter at de sist nådde finalen i 2005, men har aldri selv nådd finalekampene. For tre år siden nådde han og Lillehammer semifinalene til best av sju-kamper mot Stavanger Oilers. LIK ledet 3–2 i kamper før kamp seks i Kristins Hall.

- Da scoret de til 3–2 da det var igjen tre minutter og med det var vi egentlig sjanseløs siden vi måtte tilbake til Stavanger. Mange mener det nok var vår sjanse i nyere tid, forteller han.

Beste og verste minne

Å slå Oilers på overtid foran et fullsatt Kristins Hall, brant seg derimot i minnet til den sindige hølondingen.

- Det var fullt og folk sto rundt vantet her. Det var kult og man skjønner ikke hvordan det er før pucken går i mål. Det var spesielt, men Stavanger viste sin rutine i kamp seks og sju, sier Wehn.

- Er det ditt beste sluttspillminne?

- På en måte er det verste og beste minnet jeg har fra sluttspillet. Hadde vi slått ut Stavanger tror jeg vi hadde blitt norgesmester også, hevder han.

Laget er kraftige underdogs mot serietoer Lørenskog og med manglende rutine skal ikke gudbrandsdølene ha store sjansene til å nå semifinaler i 2017.

- Det blir spennende å se hva laget vårt kan gjøre. Halve laget vårt har ikke spilt sluttspill før. Vi sikter lenger enn en kvartfinale, men samtidig møter vi et av de beste lagene og det blir tøft, sier Wehn.

- Ikke bestandig lett

Over 40 kamper i grunnspillet er over og han erkjenner at motivasjonen varierer gjennom en lang sesong. Likevel hevder Wehn at han ikke er en annerledes person på hjemmebane under sluttspillet.

- Jeg blir ikke så mye påvirket av kampene, men jeg merker det når vi kommer i gang og man merker trykket rundt kampene. Man merker det betyr mer, selv om vi ikke er det mest publikumsvennlige laget, sier han.

- Var det mer sånn at du forandret deg da du var yngre?

- Mange spør meg om jeg merker noe forskjell, men jeg merker ingenting før vi starter kampen. Mange gjør det lille ekstra, sier Wehn.

Den eneste forskjellen er at halvtidsproffen ikke er regnskapsfører så mye i perioden der Lillehammer kjemper om kongepokalen.

- I sluttspillet trenger jeg ikke komme på jobb, med mindre jeg virkelig må. Sånn sett justerer jeg jo. Det er jo ikke bestandig lett når man ikke er helproff og har familie. Samtidig er jeg nok litt i bobla uten at jeg vet det selv, sier Wehn.

- Jobben er en fin avkobling og skaper energi, legger han til.

- Har et bra tak på dem

Sjansene mot Lørenskog er som sagt heller små, men det er et håp i hengende snøre.

- Mange mener at Lørenskog er et av lagene som kan vinne NM-gull. Det er det ingen tvil om. Samtidig har vi et bra tak på dem i serien, vi har slått dem tre ganger og tapt to, sier Wehn.

Lørenskog vant den første kampen 3-1-seier på hjemmebane. Den neste kampen i serien best av fem, gikk mandag kveld. Før kampen sa Wehn følgende:

- Forhåpentligvis får de ikke 2–0 i kamper, da tror jeg det er avgjort, sier han. Og han fikk ønsket oppfylt, Lillehammer vant nemlig 4-2. Dermed står det 1-1 i kamper. Neste kamp spilles onsdag.