Det meste av idrettstilbud finnes i Gauldalen, kanskje med unntak av turn. Det ønsker Eirik Segtnan, leder for trim og friidrett i Lundamo, å gjøre noe med.

- Det var jenta mi, og flere venninnger av henne, som hadde lyst til å begynne på turn. Men det gikk rett og slett ikke opp med jobbkabalen min. Etter at jeg flyttet tilbake til Lundamo fra Melhus har jeg vært med i idrettslaget og jeg ønsker å få til noe. Skape fysisk aktivitet for flere, for det er ikke alle som holder på med fotball og håndball, sier han.

Studerte turn i Danmark

Men det er ikke bare å starte opp med turn. Det er en krevende idrett med mange tekniske elementer og da er det helt nødvendig med kompetente trenere. Heldigvis for Lundamo IL og samarbeidsklubbene Flå, Hovin og Trønder-Lyn har Janne Bye Aarhaug sagt seg villig til å lede turngruppa. Hun har bakgrunn fra Gauldalen, men bor nå i Trondheim. Hun har drevet aktivt med turn i 10 år og vært trener i seks-syv. Og fortsatt er hun ikke mer enn 19 år (fyller 20 i desember).

- Jeg ble spurt i fjor også, men da var jeg i Danmark (på turnfolkehøgskole) og da passet det ikke. Men så ble jeg spurt igjen, forteller hun.

(saken fortsetter etter bildet)

NYTT TILBUD: Ragnhild Røsbjørgen, Janne Bye Aarberg og Eirik Segntan inviterer barn til å prøve turn denne høsten.

Med sprengt kapasitet i alle idrettshaller i området er det gymsalen på Flå skole som blir arena for turntilbudet. Gymsalen er noe mangelfullt utstyrt, men Aarhaug tror de skal få til et godt opplegg likevel.

- Jeg tror dette blir spennende. Det blir sikkert en utfordring med tanke på at jeg ikke har trener med så små ressurser før, men jeg tror det blir artig, sier hun.

Passer for alle

- Hvem passer turn for?

- Turn passer for hver og en, for gutter og jenter i alle aldre. Turn er bra for dem spiller fotball og håndball, for turn gir styrke og balanse, sier hun.

Turntreneren lover utfordringer tilpasset ulike ferdighetsnivå.

- Deltakerne skal få lære seg minst tre ting på disse fire kveldene (den femte og siste kvelden settes av til oppvisning). Det er veldig individuelt, for alle unger har forskjellig utgangspunkt. Det er like bra å ta en rulle som å slå salto, sier treneren med mange år bak seg i Trondhjems turnforening.

50 plasser

Aktivitetskoordinator Ragnhild Røsbjørgen i Flå IL tror et turntilbud i området kan bidra til at færre unge slutter med idrett.

- Det er mange som faller av fra idretten når de begynner 3. og 4. klassetrinn. Kanskje vil ungene henge med lengre hvis de kan drive med turn, sier hun.

I første omgang er tilbudet rettet mot barn som går 1. til 4. klassetrinn. Totalt er det 50 plasser fordelt på to grupper og disse fordeles mellom de fire samarbeidsklubbene. Segtnan legger ikke skjul på at han ønsker at dette skal bli mer enn et prøveprosjekt, men da kreves mer halltid og flere trenerressurser. Men det får komme senere.

Påmelding starter i neste uke og oppstart er tirsdag 14. november.