25-åringen scoret søndag sitt andre mål i Eliteserien, da Kristiansund slo Stabæk 1-0. I forrige hjemmekamp tegnet han seg også på scoringslisten da Tromsø ble slått 4-1. Det har i det hele tatt vært en flott start for Gjertsen siden han ble hentet fra Ranheim i sommer.

- Det har blitt noen målpoeng og det er bra. Det har vært en fin start, både for meg og laget siden jeg kom hit. Jeg føler vi har kommet oss i en bra rytme. Vi gjør det bra for tiden, sier Gjertsen på telefon til Trønderbladet.

Straffet Molde og RBK

Da er det bare to timer siden kristiansunderne feiret nok en trepoenger, etter at Benjamin Stokke (Gjertsens tidligere «rival» i Levanger) hadde servert Gjertsen som enkelt la ballen i lengste hjørne. Foran egne supportere ble melhusbyggen helten igjen.

Målpoeng har det også blitt, da angrepsvåpenet noterte seg for målgivende mot både Rosenborg og Molde. Det er ikke lenger noen tvil. Gjertsen, du holder eliteserienivå.

- Man er alltid litt nervøs for å prøve noe nytt, men jeg var aldri i tvil om at dette var noe jeg hadde lyst til. Det var et riktig valg. Jeg var heller ikke redd, men jeg var litt nervøs før vi satte igang, erkjenner han.

- Det har gått over all forventning?

- Det har gått bra og det er artig. Jeg hadde ikke forventet det, men vi var i en posisjon som tilsa at vi trengte noen seire for å holde følge, sier Gjertsen.

- Var ikke redd for det

Kristiansund lå langflat etter den tidligere Ranheim-profilen. Lenge. Derfor var han trygg på at han ville få sjansen, men kanskje er han litt overrasket over hvor kort tid det tok før han ble sentral på laget som ser ut til å holde plassen i Eliteserien.

Med 26 poeng er laget i rute til å nå de par-og-tredve poengene som trengs for ikke å rykke ned. Det er sju runder igjen og lag som Aalesund og Sogndal er like bak. Tromsø har en luke opp til nordmøringene, mens Viking har vinket farvel.

- Jeg fikk inntrykk av at det var et sterkt ønske om å hente meg. Derfor var jeg trygg på at jeg kom til å få sjansen, jeg var ikke redd for det. Jeg føler jeg har tatt vare på sjansen også. Det er godt, sier Gjertsen.

Livet i Kristiansund er ganske snudd på hodet for mannen som er vant til å spille for 300-400 beskjedne tilskuere på Ranheim.

- Gale nordmøringer

- Det er en veldig fin by, Kristiansund. Entusiasmen rundt laget er helt konge. Alle følger med og folk syns det er artig å dra på kamp og følge Kristiansund. Den entusiasmen som er i byen nå er unik i mine øyne, jeg har ikke opplevd noe liknende, sier Melhus-gutten.

- Det er litt annerledes enn standarden jeg er vant til. Ikke noe vondt om Ranheim, jeg hadde flere av mine beste år der, men det er en helt annen entusiasme og stemning på kamp. Det å få være med og oppleve stemninga og trykket mot Stabæk var artig. Tre og et halvt tusen gale nordmøringer som heier oss frem, sier Gjertsen og flirer.

Blant de gale nordmøringene er supportergrupperingen Uglan, som har vært et friskt tilskudd til tilskuersiden i norsk toppfotball. Den britisk-inspirerte gruppen er ivrige på spillersanger for sine profiler, men til nå har ikke Melhus sin beste fotballspiller fått sin egen sang.

- Jeg tror ikke jeg har fått det! Jeg håper jo å få det jeg også. Det hadde vært artig, sier han.

- Unikt at alle bryr seg

Det er kanskje noe han kan foreslå når han møter supporterne på gata. For det hender. Når han er ute av den sentrale leiligheten han deler med Olav Øby (også nykommer, ble hentet fra Strømmen), blir han ofte stoppet av en KBK-supporter eller to som vil rose ham.

- Folk legger merke til spillerne i Kristiansund, de følger jo med på alle kampene. Det er rett som det er at man blir stoppet for en prat på butikken og får tilbakemeldinger. De håper jo at vi gjør det bra, sier 25-åringen.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor det er slik, men det er en tett plass. Det er ingen stor by. Man føler at alle bryr seg om fotball i byen og at det er steinartig å følge med Kristiansund. Nå gjør vi det bra også og det er ikke noe negativt. Det unike er at alle virkelig bryr seg, sier Gjertsen.

Nå gjenstår det å se om laget klarer å holde plassen. Neste uke venter Brann på bortebane. Senere kommer "fortapte" Viking til byen. Slike kamper må vinnes.

Savner de hjemme

- Vi har satt oss et mål om å komme på 34 poeng så fort som mulig. Det føler vi er innenfor rekkevidde. Alt er opp til oss selv. Vi har igjen noen kamper de vi føler vi skal kjempe om tre poeng. Det er godt å være i den situasjonen at alt er opp til oss selv, forteller han.

Foruten en egen tribunesang er det eneste han savner nå de hjemme i Trøndelag. Hjemme i leiligheten på Nardo venter kjæresten på en av Eliteseriens nyeste profiler.

- Det vonde er at jeg måtte flytte fra kompiser, kjæreste og familie, men det kan jeg leve med. Den gode siden er at vi gjør det veldig sterkt om dagen. Det er det artig å være en del av. Nå går det bra, så det blir spennende å se om vi klarer å berge plassen. Det hadde vært stort, sier Gjertsen.