Idar Andersen har vært VM-klar i lang tid etter en kjempesesong så langt med både seire i Norge og utlandet. Det eneste som har manglet er det formelle uttaket og det kom torsdag. 18-åringen fra Melhus er en av seks syklister som skal kjempe om heder, ære og medaljer i Bergen i 16.-24. september. De fem andre er: Olav Hjemsæter (Glåmdal SK), Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK), Andreas Leknessund (Ringerike SK), Søren Wærenskjold (Ringerike SK) og Ludvig Fischer Aasheim (SP Rye Sykkel).

De norske juniorguttene leder Nasjonscupen etter en sterk sesong på fremmed jord og seiler opp som medaljefavoritter i samtlige NM-øvelser. Idar Andersen er kanskje Norges fremste kort på fellesstarten. Løypa i Bergen er av mange sammenliknet med traseen fra årets NM i Stjørdal og der vant som kjent Andersen i suveren stil. Landslagsleder Kai Lexberg uttaler følgende om stortalentet i pressemeldingen i forbindelse med uttaket.

- Idar er første norske vinner i historien i Fredsrittet og er i tillegg regjerende norgesmester. En uredd og offensiv rytter som er god i bakker og som vil trives godt i Salmon Hill (tøff motbakke i VM-løypa i Bergen), sier han.