Allerede førstkommende lørdag er det seriestart borte mot en av opprykksfavorittene, KIL/Hemne, på bortebane.

Melhus gjorde reint bord i fjorårets 5.divisjon og kunne til slutt krone en vellykket sesong med opprykk til 4. divisjon, selv med et ekstremt trangt nåløye som tvang laget ut i tre Play Off-kamper etter at de vant sin serie suverent. Til helgen starter alvoret igjen, og nå venter det langt tøffere motstand på motsatt banehalvdel.

- Jeg mener vi skal være så godt forberedt som vi kan være på denne tiden av året. Vi har trent godt inne i Bankhallen tre ganger i uka gjennom hele vinteren i tillegg til en styrkeøkt på 3T hver mandag. Jeg tror vi er i rute og gleder oss til å komme i gang. Det er dette vi brenner for, sier en optimistisk Melhus-trener Jan Ketil Berg når vi treffer han i Gruva før trening tirsdag kveld.

Gamblet og vant Melhus slo Hitra 4-2 i ettermiddagens opprykksfinale i Abrahallen. Dermed spiller laget i neste års spissede 4.divisjon.

Ønsker å etablere seg

- Vi har ikke satt noen konkret målsetning for sesongen, men jeg mener vi skal være gode nok til å kjempe på øvre halvdel av tabellen. Det er mange gode lag i 4. divisjon og nivået sammenlignet med i fjor er både et og to hakk bedre, sier Berg og tenker på spissingen av seriesystemet i de lavere divisjoner som ble foretatt etter sist sesong.

- Hvilke lag tror du vil kjempe i toppen?

- Selv om KIL/Hemne er svekket fra tidligere år regner jeg med de vil være med der oppe. Det samme tror jeg om Heimdal, mens Ranheim 2 helt sikkert vil bite godt i fra seg i de kampene de kan mønstre de beste spillerne fra A-troppen, tipper Berg.

Og legger til:

- Bak der tror jeg det er realistisk for oss å være med, sier Berg og mener en plass rundt midten av tabellen vil være naturlig å sikte i første omgang.

- Jeg skal overvære cupkvalifiseringskampen mellom Heimdal og KIL/Hemne på Heimdal i morgen (onsdag) og får nok kanskje dannet meg et litt bedre inntrykk av hva som venter oss der, understreker han.

Har beholdt stammen

Berg har spillertroppen fra i fjor inntakt. Inn porten i Gruva har to forsvarsspillere kommet.

- Både Roy Gunnar Pedersen og Andreas Solberg Langørgen er nye fra i fjor og vil garantert styrke forsvaret vårt. Jeg skulle kanskje ønsket meg en eller to spillere til, men når det er sagt så er jeg veldig godt fornøyd med den troppen vi har til rådighet, poengterer han.

- Roar Strand er med for fullt og holder fortsatt koken i en alder av 47 år. Jeg kan ikke annet enn å berømme hans fantastiske evne til å bidra. Hans fysiske form og erfaring og rutine er gull verdt for oss. Et stort løft for hele spillergruppa, skryter Berg.

- Roar er aktuell for laget på lik linje med alle andre, legger han til.

Joker på topp

Melhus bøttet inn mål i fjorårets 5.divisjon og rundet faktisk tosifret i flere av hjemmekampene. Likevel ønsker Berg seg en kraftspiss på topp som kan skape irritasjon og trøbbel for motstanderne.

- Ja, vi er fortsatt på utkikk, avslører han og drar samtidig opp en joker av hatten:

- Geir Holthe trente med oss i forrige uke og har det fortsatt i seg. Han kan være akkurat den spissen vi er på utkikk etter, så får de neste dagene og ukene se hva som skjer videre, sier Berg.

Holthe har tidligere spilt både for Byåsen, Ranheim og Nardo og vært kjent som en notorisk målscorer i alle klubbene han har vært i.

Optimistisk kaptein

Martin Nilsen er i år, som i fjor, kaptein. Han ser lyst på den kommende sesongen og legger lista høyt før comebacket i 4.divisjon.

- Med en god start, samtidig som vi unngår skader på nøkkelspillerne mener jeg det er realistisk å tro at vi skal kunne kjempe på øvre halvdel og gi de beste lagene kamp i toppen, svarer Nilsen ubeskjedent.

Og lørdagens serieåpning mot KIL/Hemne mener han kommer på riktig tidspunkt:

- Jeg vet at de er svekket fra i fjor og har nok presset på seg. Jeg føler vi har alt å vinne der og reiser til Kyrksæterøra for å få med oss noe, sier han.

- Nå gleder vi oss bare til å komme i gang. Vi har lagt et godt grunnlag i vinter og gjort det bra i treningskampene mot lag på et nivå som vi kan forvente å møte utover i sesongen, avslutter årets Melhus-kaptein.

Pål Riaunet sliter med en fotskade og er ikke aktuell i de første kampene av årets sesong, mens Huy Ta Nguyen soner lørdagens serieåpning etter det røde kortet han pådro seg i opprykkskampen mot Brekken i fjor høst.

Etter lørdagens serieåpning venter tre ukers opphold før neste serierunde som spilles først 22.april. I mellomtiden tar Melhus-spillerne påskeferie før Surnadal venter i treningskamp 2. påskedag.

PS: I motsetning til i fjor hvor det var frie bytter i 5. divisjon, er reglene litt annerledes i 4. divisjon. Man kan bytte inntil sju spillere og hvis man først er tatt av banen, kan man ikke komme innpå igjen.

Årets trenertrio bestående av Tore Havdal (F.V.), Morten Lilleberg og Jan Ketil Berg. Sistnevnte har hovedansvaret. Foto: Inge Grytbak