Ikke før er fotballsesongen for de svart-hvite over, så er mange av lagets spillere i gang med årets futsal-sesong innendørs. Etter å ha rykket opp fra 2. divisjon forrige vinter, fikk laget muligheten til å prøve seg i 1. divisjon i vinter. Fasiten så langt er fem strake tap og null poeng.

God motstand

- Vi har fått en tøff start på sesongen, men har ikke gitt opp enda. Vi følte vi måtte prøve oss i 1. divisjon ettersom vi vant 2. divisjon overlegent sist sesong og fikk smake litt på hvordan nivået var. Uten å overdrive så har vi nok møtt bedre motstand enn vi hadde forventet. Det er meget bra nivå på flere av de lagene vi møter og når sant skal sies så har toppnivået på de beste vært veldig, veldig bra. Det er gode fotballspillere vi har med å gjøre, oppsummerer lagets trener og initiativtaker Tore Havdal til Trønderbladet.

Les også: Klarer ikke å se fotball

Melhus har så langt målt krefter med Ranheim, Vegakameratene 2, Jonsborg Futsal, Nardo og Utleira. Sist helg tapte laget henholdsvis 3–11 mot Jonsborg, 2–4 mot Nardo og 1–6 mot Utleira, noe som plasserer laget helt sist på tabellen.

Utleira topper tabellen med 13 poeng på sine fem første kamper og satser hardt på opprykk til Eliteserien. Laget har flere spillere i troppen med erfaring fra andre eliteserieklubber og spilte så seint som i vår kvalifisering til Eliteserien, der laget til slutt tapte mot Hulløy.

Bedre etter nyttår

Melhus' to neste motstandere er Freidig og Kattem. Laget tar nå juleferie før de to neste kampene spilles 15. januar. Kattem har i likhet med Melhus null poeng til nå, men har kun spilt tre kamper og ligger foran på bedre målforskjell.

- Sist helg hadde vi mange fravær og mønstret så vidt to rekker. Målet må være å til enhver kunne ha tre rekker disponible til kampene. Vi ser også flere av de beste lagene stiller med tre gode rekker og det betaler seg som regel også i form av resultater, påpeker havdal.

Han ser ikke mørkt på fortsettelsen til tross for den magre poengfangsten så langt:

- Jeg mener bestemt at vi har noe i 1. divisjon å gjøre og tror vi kommer til å ta poeng etter nyttår når vi kan mønstre tre fulle rekker i kamp, avslutter Havdal.

Foto: Marius Schjei Dahl, Foto: Marius Schjei Dahl