Det er fort gjort å lese historikken til den sju år gamle hoppa She’s In Love. Kun én start hadde hun bak seg i livet, og den endte med galopp og diskvalifikasjon i begynnelsen av oktober. Følgelig var det ikke mye som skulle tilsi seier i torsdagens lunsjtrav, men både hest og kusk ville det annerledes.

Eldre og fersk

En sju år gammel traver er for lengst klassifisert som eldre. Men rutine har She’s In Love ikke for mye av. Det kunne man også se, både starten og travet den første biten var så som så, men etter hvert gikk det seg til. Hoppa kom fint til i andre par utvendig, og der lot det til at den trivdes. Gjennom siste sving ble farten skrudd opp, og nedover oppløpet koblet hoppa greit grepet og vant klart foran Eros Barsk og Thomas Mjøen.

– Den kan ganske mye, men er fersk som sjuåring, konkluderte Noralf P. Brækken, som også trener Bodø-traveren.

Best i Sverige

Fire år gamle Kashmir står hjemme hos Thomas Mjøen. Moe Odin-sønnen sto med to seirer på 14 starter, den siste kom i Østersund for kort tid siden.

Kashmir innledet sånn omtrent midt i feltet fra innersporet på tillegg, og etter hvert til å dra andresporet. Etter et løp i dødens hadde Mjøens traver så vidt styrke til å ta seg forbi ledende Tekno Eldna før mål.

– Det er en luring som har en tendens til å ta en siesta, men den startet på og seig på fint til slutt. Problemet har vært arbeidslysten, men den kommer seg nå. Vi får kjøre løp i Sverige, den er ikke noe dårligere der, oppsummerte Thomas Mjøen.

Kusken har utvilsomt rett. Ser vi bakover, viser det seg at Kashmir aldri har vært utenfor trippelen når den har startet på andre sida av Kjølen. Det er neppe tilfeldig. Noen hester reagerer positivt på pisk som korrektiv.