– Jeg så bare én, småfleipet Bjørn Garberg til påstanden om at V75-4 var en åpen affære med mange vinnerkandidater på forhånd.

Det var naturligvis stallhesten Creek’s Survivor han siktet til. Travtreneren på Kvål er normalt ikke den som mangler respekt for konkurrentene. Det hadde han garantert denne gangen også. Men som han sa etter at V75-triumfen på Biri-ovalen ved Mjøsa var i boks lørdag ettermiddag:

– Man kan være litt storkjeftet etterpå …

Sjuåringen har ikke gått så veldig mange løp i sin karriere, men inneværende sesong har vært strålende med fem seirer på seks starter etter lørdagen. Da hesten kom til start på Biri, hadde den hatt nærmere tre måneders løpsopphold. Mange travere trenger løp i kroppen før den kommer i vinnerform, men Creek’s Survivor var godt forberedt til tross for at den ikke var blitt hurtigkjørt. Den fikk en fin reise i rygger i andresporet før angrepet kunne settes inn.

Jefferson Dotcom og Morten A. Pedersen forsvarte seg i det lengste, men Garbergs brave traver var sterk og tok seg greit forbi den siste biten mot mål.

– Den har vært mye skadet og er lite startet. Jeg håper den kan starte litt oftere nå, uttalte treneren.

Får sjuåringen, som har adresse Trondheim, holde seg frisk og skadefri, har den utvilsomt en del å hente.