Målet var gull foran den andre individuelle konkurransen under NM-uka. Og da Sølberg spurtet mot mål, utropte speakeren ham til vinner.

Sølberg strakk den ene armen meget fornøyd i været.

Kalddusj

Så kom kalddusjen like etter at orienteringstoppen var i mål.

Speakeren beklaget at han hadde sett feil. I stedet for å sammenligne Sølberg med lederen i sekunderingen, hadde han feilaktig sammenlignet Andreas med personen på tredjeplass. Den tiden tiden klarte Sølberg fint.

- Nedtur

– Det ble en nedtur, sier Andreas.

Han presterte igjen meget bra, men ble altså bare bronsemedaljør. Vinner Markus Holter fra Halden vant og var 27 sekunder kjappe.

Den siste individuelle konkurransen under NM-uka var 4,1 kilometer lang med 13 poster.

Søster Line Sølberg ble nummer 48 i jenter yngre junior.

I yngre junior gutter ble Jonas Unsgård nummer 30. I eldre junior kom Ola Keiserås på plass 25. Begge de to representerer Leik.

Som på langdistansen lørdag var arena på Frolfjellet Skisenter, øst i Levanger kommune.

Søndag avsluttes NM-uka i Nord-Trøndelag med stafetten. Sølberg og hans lag Trollelg kan komme høyt opp, men neppe være så mye bedre enn nummer ti blant de 79 deltakende lagene.