Lørdag var det høytidelig overrekkelse av stipendene i bankens hovedkontor i Trondheim, og Ingrid Syrstad Engen var en av dem som fikk stipend på 20.000 kroner i kategorien idrett.

Les også: Fortjent stipend til sprek ungdom

Ingrid er 17 år, er fra Melhus og spille fotball. Hun gikk til A-laget til Trondheims Ørn som 15-åring i 2014, og har spilt 21 landskamper for Norge på juniornivå. Hun prøvespilte også for tyske Wolfsburg i fjor høst.

Kultur, idrett og gründerskap

De andre kategoriene det ble delt ut stipender i, var kultur og gründerskap. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottok 50 000 kroner, mens øvrige vinnere fikk 20 000 kroner.

Les også: Skade stoppet Wolfsburg-tur

Prisvinnerne fikk en hel dag i banken, med et faglig program med tema som personlig økonomi, mestring, mediehåndtering, hvordan være en rollemodell samt kosthold og ernæring. Dagen ble avsluttet med prisutdeling og festmiddag.

Dette var 19. gang banken arrangerte prisutdelingen, som tidligere bar navnet Tæl. De mottok i år 350 søknader til sammen, og vinnerne ble kåret etter nøye vurdering av fagjuryer.

De tre kategorienes hovedvinnere

Idrett: Emil Iversen (24) fra Meråker – langrennsløper og vinner av verdenscuprenn i tyske Oberstdorf under årets Tour de Ski

Kultur: Tvillingsøstrene Ingrid og Maria W. Ose (17) fra Sandane –fløytister som begge er tatt opp i det landsdekkende talentprogrammet til anerkjente Barrat Due i Oslo

Gründerskap: Traktorpikene fra Grong v/ Thrine Heggum og Ine Rossetnes – har utviklet og er snart i gang med produksjon av arbeidsklær for utendørs yrker, spesialdesignet for kvinner