Trønder-Lyn tok sesongens tiende seier i det ellevte forsøket i kveld og har nå skaffet seg et solid overtak i kampen om opprykk. Etter å ha straffet naboen Melhus på dødballer, begynner nå trener Ketil Eggan å tro på opprykk for alvor

- Vi hadde et mål om å komme blant de 2-3 beste i år før sesongen startet, men nå ser det unektelig lyst ut med tanke på opprykk, erkjenner Trønder-Lyn-trener Ketil Eggan når vi treffer han like etter kampen på Sørøya.

Intet tabellfokus

Likefullt har ikke treneren ofret tabellen mye oppmerksomhet i år.

- Første gang jeg kikket på den var i ferien. Vi leder med to poeng på Rennebu som er et bra lag. Vi tapte mot dem i vår og vil nok garantert gi oss kamp til døra, konstaterer Eggan.

Kveldens kamp oppsummerer han slik:

- Den startet tett og jevnt, som vi trodde. 2-0 målet like før pause var viktig. Vi gjør noen endringer i pausen som slår heldig ut og i 2.omgang er vi klassen bedre. Til slutt er det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren etter hvert skal bli, fortsetter Eggan.

Og legger til:

- Det som kanskje gleder meg aller mest i dag foruten seieren er at vi har 5-6 juniorer på banen på slutten av kampen som biter godt i fra seg. Det gror godt, konkludereren fornøyd hjemmetrener.

Rødt kort

Melhus-trener Jan Ketil Berg var ikke altfor skuffet over resultatet og mener tirsdagens Obos Cup-kamp mot Meldal må ta sin del av skylda for nederlaget.

- 1.omgang er jevn, men utover i kampen sliter vi med tunge bein. Vi spilte kamp så seint som tirsdag og det merker vi i dag. Det er ikke den spruten i spillerne som jeg ønsker. Vi slipper in tre dødballmål og taper kampen på det, konkluderer Berg.

- I tillegg har vi problemer med underlaget. Det er ingen unnskyldning, men for oss er det uvant å spille på en ujevn gressbane når man er vant til kunstgress, påpeker Berg.

Melhus måtte avslutte kampen med ti mann etter at høyreback Torleif Sandvik fikk marsjordre med to gule kort i 2.omgang.

- Den er billig. Spesielt det andre gule kortet synes jeg er strengt dømt. I tillegg er 2-0 målet deres like før pause soleklar hands. Jeg ser det tydelig fra min posisjon der jeg står, men dommeren ville ikke være med på det, sier Berg.

- Jeg vil ikke skylde på dommeren. Til det har jeg vært for lenge i dette gamet, så jeg ønsker ikke bruke energi på det, avslutter Berg.

Serielder Trønder-Lyns neste kamp er bortekamp mot Brekken på det nye kunstgresset førstkommende torsdag, mens Melhus på sin side tar imot Tynset 2 neste lørdag.

Målscorere for Trønder-Lyn torsdag var Erik Grinde (straffe), Anders Kjeldseth og Erlend Hundal.