Jan Erik Wiedemann mangler snart bare å legge ny parkett og male veggene i Melhushallen. Oppussingen av håndballagene fortsetter nå i form av å bedre styrken til de unge og lovende spillerne. Med seg i teamet har han nå fått Kent Frode Trøan, som studerer fysioterapi på NTNU.

- Planen er at jeg skal legge opp et treningsprogram med progresjoner som spillerne skal bruke og følge opp. Fokuset nå er skuddkraft, også har vi et delfokus på skadeforebygging. Så prøver vi å skape et bevegelsesutslag som spillerne kan hente mer skuddkraft fra, sier han til Trønderbladet etter å ha gitt oss et håndtrykk som det ikke luktet dataspill av.

Spilt i Strindheim

Vi har fått bli med inn i styrkerommet der fire av spillerne fra klubbens håndballakademi får en helt spesiell oppfølging fra 22-åringen. Trøan spiller nå for herrelaget, men har tidligere vært i Strindheim Elite under Wiedemanns ledelse.

- Jeg har trent styrketrening aktivt siden jeg var 16 år, men aldri konkurrert, sier Trøan.

En dag i uka er Trøan leid inn for å vurdere progresjon og lage øvelser. Spillerne som var med på styrkeøkten var Torstein Eggen, Ane Hjulstad Bagøien, Marie Rokkones Hansen og Janne Fagerbekk.

- Veldig viktig

- Vi kommer til å bruke en god del tid på styrkerommet til styrken øker. Når den har gjort det, skal vi sette det inn i kastfunksjon, forsvarsstillinger ogangrepsstillinger. Først må vi bygge en god base for å unngå skader, så jobber vi der ifra, sier Trøan.

- Hvor viktig er dette?

- Veldig. Jo sterke du er, jo bedre rustet er du til å motstå de påkjenningene som kommer, understreker fysioterapistudenten.

Les også: Forsvarer trøndelags håndballære

Etter at de kjedelige, krevende og ekstremt tunge øvelsene på styrkerommet er over, er det dags for å bli med ned i hallen for å øve i praksis. Målet er ikke bare mer muskelmasse, men å få målbare forbedringer foran mål. Bak det ene målet i Melhushallen står nå en radar som måler hvor hardt spillerne skyter. Det magiske tallet er 90 kilometer i timen.

Landslagsstjerne

- Det er like hardt som Nora Mørk kastet da hun var på deres alder, smiler Wiedemann mens jentene kaster 80-85 og helt opp i 89 kilometer i timen.

Grepene og tipsene Trøan gir jentene er ikke tilfeldig. Han måler også fra hvilken distanse de hardeste skuddene kommer fra. Skuddstyrke er mer enn bare styrke i armen. Til slutt kaster Rokkones Hansen 91 km/t. Og viser tydelig hvor glad hun er for det.

- Nora Mørk? Pff, kæm e det, flirer hun mens hun løper tilbake til trenerne.

Les også: Slik forklarer han jentehylene

Foreløpig bruker de mye tid på styrkerommet før alt blir satt i praksis i hallen. Trøan forteller at denne biten ikke er en bit av studieprogrammet hans.

- Ikke den raskeste

- Det er ikke direkte relatert, men det går an til å plukke en del elementer fra studiet. Jeg henter inn kunnskapen derfra, sier han.

- Hva slags håndballspiller er du?

- Litt seig. Ikke den raskeste, men liker godt å spille opp andre. Det har jeg alltid gjort, sier Trøan.