Landslagssjef i kombinert Kristian Hammer har seks plasser til verdenscupåpningen, men sju utøvere på landslaget. Ingen er trygge på å få gå i finske Ruka.

Kombinertutøverne starter sesongen med hoppdelen i NM torsdag kveld. Utøverne gjennomfører da to hoppkonkurranser i Midtstuen, som er utgangspunkt for langrennsdelen på Beitostølen lørdag og søndag.

Konkurransene kan være viktige for å få plass i den seks manns store troppen til verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

Graabak med god stigning

– Det blir absolutt litt kamp og ingen utøvere som er helt trygge på å komme på laget. Vi vil ta en vurdering i løpet av helgen, sier landslagssjef Kristian Hammer til NTB.

Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog måtte melde forfall til NM på grunn av sykdom onsdag og kan være usikre kort også til Ruka.

Jørgen Graabak, som har slitt tungt tidligere i oppkjøringen, er imidlertid på god vei mot gammel form.

– Jørgen har hatt veldig fin stigning og blir sterkere hele veien. Han har hatt mange gode økter i det siste og har en god følelse om dagen. Han er et av våre sterkeste kort og kan bite brukbart fra seg fra start, mener Hammer, som også er fornøyd med veteranene i laget.

– Både Magnus Moan og Jan Schmid er i god rute og ser bra ut om dagen. Mikko Kokslien har slitt med en mageinfeksjon og er ikke helt på topp, men er friskmeldt og klar til start i NM.

Høsten teller også

Selv om sesongåpningen betyr litt ekstra for kombinertfolket siden det skal kjempes om NM-medaljer, er det ikke bare resultatene fra Beitostølen som har noe å si i uttaket.

Det utøverne har vist gjennom høsten blir også vektlagt.

– NM kommer ganske langt ned på listen over hva vi prioriterer i vinter. Vi har en god stamme på landslaget som vi tror vil kjempe i toppen i verdenscupen fra start, sier Hammer.

Likevel kan det være mulig for utøvere utenom A-landslaget å kjempe seg inn i troppen til Ruka.

– Det er alltid mulig, men da må man vise seg ordentlig fram i NM. Det er mange spennende utøvere bak som kan ha mulighet til det, mener Hammer.