Melhusgutten gjennomførte tre solide konkurranser i norgescupen på Lygna sist helg. Beste plassering hadde han lørdag med 4. plass på sprinten, men hadde han ikke blitt hindret inn mot mål kunne han stukket av med seieren.

- Jeg følte meg veldig bra både i prologen, kvarten og semifinalen. I finalen ledet jeg til oppløpet gjenstod, men da var det en som førsøkte å ta innersvingen, men der var jeg selv, forteller Riseth om uhellet.

Da melhusbyggen fikk nærkontakt med underlaget benyttet tre av konkurrentene anledningen til å smette forbi, deriblant Sivert Grøtan Eriksen, som ble nummer tre. Riseth var redd for at fallet skulle spolere VM-sjansen, men tirsdag kom uttaket som viste at 19-åringen er blant de utvalgte.

- Jeg var litt skeptisk etter uhellet på lørdag, men landslagsledelsen fikk det vel med seg og så brukte de vel litt skjønn, uttaler Riseth.

Neste mandag reiser han og resten av den norske troppen til Almaty i Kazakhstan for å forberede seg til mesterskapet som arrangeres i tidsrommet 3.-9. februar.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse og sesongens store mål, sier Riseth.