- Jeg hadde gledet meg veldig til å bokse og har aldri vært bedre forberedt. Jeg var absolutt klar for den kampen, sier 19-åringen om møtet med finsknigerianske Janneh Haruna som var planlagt til 17. mai under et stevne i Finland. Halland ble tidenes yngste norske proffbokser da han debuterte som 17-åring.

I slutten av forrige skadet han seg under sparring på trening og dermed kan han ikle seg slips og dress i morgen i stedet for shorts og tannbeskyttelse.

- Jeg hadde et uhell under sparring og da oppstod det en skade. Du kan si at jeg fikk ei skikkelig lårhøne i bicepsen, i armen. Det var ganske smertefullt og det første jeg tenkte var: «håper virkelig at jeg kan bokse». Det var ganske smertefullt. Det har blitt litt bedre siden da, men ikke mye bedre. Jeg kan ikke bokse kamp uten å være 100 prosent klar. Det er bare å vente til neste kamp, sier Lundamo-gutten til Trønderbladet.

Halland har vært til behandling hos fysioterapeut og fått beskjed om å ta det med ro. Flere behandlinger og tid skal få Halland «back on track», som han selv sier det.

- Forhåpentligvis er jeg tilbake igjen i slutten av juni/begynnelsen av juli. Jeg skal fortsette med å holde meg i form og denne erfaringen tar jeg med meg til neste kamp, sier 19-åringen.

Boksekampen i morgen skulle ha blitt hans femte som proff. Nå må han i stedet vente noen måneder til neste mulighet. Selv om armen har fått seg en trøkk er motivasjonen like sterk som før. Wærøy-eleven sikter fortsatt høyt.

- Målet mitt er å bli verdens beste, sier han.

Arne Ernstsen, som også er i stallen til Helge Wærøys Team Stonehand, skal fortsatt i ringen i morgen. Han møter polske Daniel Urbanski og kampen kan følges direkte på sosiale medier.

Les også:

En ny boksemester i emning

Møtte overmakten

Ken-Tore slo seg til NM-gull