Kristin Kvaal Berg er leder for Gauldal travsportlag, og hun forteller at travsportlaget på søndag vil ha et møte for å drøfte mulige synspunkt på hvor regionanlegget skal være. Melhus har vært en av kandidatene, men det kan være flere hindre på veien.

Er usikker

– 24. september skal det være ekstraordinær generalforsamling for Midt-Norge travtforbund der lokaliseringa av regionanlegget skal avgjøres, og generalforsamlingen skal kanskje være i Vollmarka her i Melhus. Før den tid skal Gauldal travsportlag ha ekstraordinær generalforsamling. Pr. dags dato vet jeg ikke hva som er best for travet fordi jeg ikke har fått sett på papirene som er kommet fra travsportforbundet. Jeg må gå for det medlemmene mener, sier Kvaal Berg.

Om regionanlegget legges til et annet sted enn Melhus, vil travanlegget i Vollmarka likevel bestå, opplyser Kvaal Berg.

Travanlegget i Vollmarka ble bygd etter at travsportlaget mistet anlegget på Øran som følge av ny E6.

Klæbu

Ordfører Gunnar Krogstad var tirsdag i møte med fylkeslandbruksdirektør Tore Bjørkli og saksbehandlere hos Fylkesmannen for å lufte en lokalisering av regionanlegget i Melhus. Fylkesmannen har anledning til å fremme innsigelse mot en reguleringsplan for et regionanlegg.

– Jeg ønsket å ha et møte med Fylkesmannen for å drøfte de nye planene for regionanlegg. Anlegget er blitt nedskalert, og det er under 100 dekar dyrkamark som må omdisponeres i tillegg til travbanen som er fra før i Vollmarka. Fylkeslandbruksdirektøren sa at Klæbu fortsatt er det foretrukne fordi det ikke går med dyrkajord der, og dette er ikke overraskende, sier Krogstad.

Jordvernet

Krogstad mener han har gjort et forsøk på å framsnakke Melhus hos Fylkesmannen som har varslet at de ikke støtter bruk av dyrkamark til travanlegg.

– Dette får vi belyst først når travet har bestemt seg. Jeg har i alle fall prøvd. Melhus kommune vil ikke foreslå at det kommer en travbane hit. Det er mange i kommunestyret som mener jordvernet veier tungt. Jeg mener at det er en stor fordel for Melhus og travet selv av kommunikasjonsmessige forhold, at regionanlegget kommer til Melhus. Det begynner å haste for travet, sier Krogstad.