Gauldal startet sin nye tilværelse i 6. divisjon med en overbevisende storseier da Os/Nansen kom på besøk til serieåpning på Flå i ettermiddag. Spissen Sergejs Tertels notete seg for tre scoringer og ble også historisk da han satte inn klubbens første scoring noensinne da han satte inn 1-0 målet etter 22 minutter. Derfra og ut kontrollerte stort sett hjemmelaget begivenhetene og sikret en komfortabel seier med fire scoringer i 2. omgang. Spillende trener Are Grytdal deler ansvaret med Frank Melum på trenersiden og strålte som ei sol etter kampslutt.

- Dette var en veldig god start for oss. Jeg er godt fornøyd, oppsummerer Grytdal som selv sto over lørdagens serieåpning.

- Jeg sliter med et kne og valgte derfor å stå over, men satser på å spille de resterende 17 kampene, sier den tidligere Flå-spilleren med et smil.

Årets Gauldal-utgave består av en spennende blanding av ungt og gammelt der flere av spillerne har erfaring fra spill for Flå 4.divisjon så seint som for to sesonger siden.

- Enda har vi mer å gå på. Vi mangler fem spillere i dag, inkludert meg selv, informerer Grytdal.

- Vet lite om hva som venter oss

Årets Gauldal-lag har havnet i en tøff avdeling med flere gode lag, selv om treneren påpeker at han vet lite om hva slags motstandere som venter.

- Jeg er ganske sikker på at Leik og Melhus 2 er de sterkeste lagene vi kommer til å møte. Det vil nok bli de lagene vi kjemper mot i toppen. Vi har dog ingen gode referanser på de andre lagene og vet lite hva som møter oss. Jeg kan tenke meg at Os/Nansen og Tylldal fra samme distrikt holder noenlunde samme nivå bestående av en god del skiløpere. Dette er lag vi strengt tatt bør slå, sier treneren.

Det er et trangt nåløye man må igjennom dersom man skal rykke opp allerede i år. Som kjent bestemte NFF på fotballtinget i vinter å kutte antall lag fra 2. divisjon og nedover og muligheten for å rykke opp fra de aller laveste divisjonene er ytterst liten.

Les også:

Gauldal FK attraktiv på sponsormarkedet

- Vi har ikke fått noen klare indikasjoner på hva som venter oss, men etter det jeg skjønte så må vi første vinne serien, deretter kretsmesterskapet før en eventuelt Play Off-kamp sikrer oss muligheten til å ta steget opp, fortsetter han.

Stresser ikke

Grytdal påpeker imidlertid at Gauldal ikke har det travelt med å rykke opp og ser for seg at laget må spille på samme nivå en sesong til eller to før man er modne til å rykke opp til 5. divisjon.

- Vi har det ikke travelt med å rykke opp. Målsetningen og ambisjonen vår er å spille i 5. divisjon om 2-3 år, for så å ta steget opp i 4. divisjon på sikt. Det gror godt i Gauldalsfotballen nå med mange spennende talenter på aldersbestemte lag, så vi ser optimistisk på framtiden, uttrykker han.

Gauldal er en sammenslåing mellom Flå, Hovin og Lundamo og har nå lag helt fra herrer senior ned til G7.

- Det er flinke folk som styrer klubben og ting ser bra ut hele veien fra herrelaget ned til Gutter 7. Jeg har stor tro på dette prosjektet, avslutter en optimistisk Grytdal.

Målscorere for hjemmelaget i lørdagens kamp var Sergejs Tertels 3, Ådne Rolseth Holthe, Roar Andre Aursøy og Sondre Rolseth Holthe.

Neste kamp for Gauldals del er allerede førstkommende onsdag når Trønder-Lyn 2 gjester Flå Kunstgress. Et Trønder-Lyn 2-lag som serieåpnet med braktap (1-17) borte mot Leik fredag kveld.

Du kan lese mer om kampen og se kampfakta i tirsdagens papirutave av Trønderbladet.

Trenerduoen Are Grytdal (bak) og Frank Melum ledet Gauldal FK til seier mot Os/Nansen. Foto: Inge Grytbakk