Melhus-løper Thomas Ekren har tilbragt ei uke i Bruksvallarna og avsluttet oppholdet med å delta i svenskenes langrennsåpning. Lørdag gikk han inn til 41. plass på 15 kilometer fristil.

- Jeg hadde håpet å gå litt fortere, men det var på det jevne, sier Ekren, som ble slått med to og et halvt minutt av Chris André Jespersen.

I heat med vinnerduoen

Søndag fikk han en litt bedre opplevelsen på sprinten. 22-åringen gikk en grei prolog, ifølge egne ord, og vant sitt kvartfinaleheat etter å ha kommet litt bakpå i starten. I semifinalen ble han nummer fire etter å ha mistet posisjoner underveis. En 4. plass kunne imidlertid holdt til finale, men det andre heatet gikk raskere. Ekren gikk forøvrig i samme heat som Pål Trøan Aune og Even Northug, som ble nummer én og to i finalen.

- Det er lite som skiller på at du når en finale. Jeg gir helga gjennomsnittlig pluss, sier Ekren.

Neste helg er han tilstede på Beitostølen. Da blir konkurransen adskillig tøffere med storparten av norsk langrennssport på plass. Men for Ekren er det viktigere å prestere i norgescupen og skandinavisk cup.

- Konkurransemenneske

- Jeg har lyst til å gå fort i norgescupen og skan cup. Vi får se etter Gålå og Vuokatti, da er det lettere å se hvor jeg skal legge lista. Jeg har lyst til å gå så fort at jeg er aktuell for U23-VM. Jeg sier ikke at det er mål, me jeg har i hvert fall til å være aktuell. Man må sette seg mål. Jeg går langrenn fordi jeg synes det er veldig gøy, men jeg er også et konkurransemenneske og vil gjøre det bra, sier melhusgutten.

- Som junior gikk jeg ekstremt bra i noen renn, men gjorde også mye dårlig. Jeg har lyst til å gjøre gode renn flere ganger i året, det vil gjøre det lettere for meg når uttak gjøres, sier Ekren, som har trent godt og holdt seg frisk i høst.