Travtrenerne Arve Sjoner og Noralf P. Brækken brakte heder og ære til Melhus på Leangen-travet 1. påskedag. Vinnerne var Bottem Viktor, Ivory Jano og Roman Rags.

Noralf P. Brækken slo an tonen allerede i første løp. I løpet over 2140 meter volte slo Roman Rags på en stor startgalopp fra springsporet på 20 meter. Terrengtapet ble så stort at det så mildt sagt håpløst ut, i hvert med tanke på å innhente Aday og Bjørn Garberg som opparbeidet seg en ledelse på 20 meter på det meste til nestemann. Men Roman Rags vikk virkelig vist hva som bor i ham. Da det gjensto 500 meter var feltet tatt igjen og 3-åringen kunne begynne å passere konkurrenter. Gjennom svingen og nedover oppløpet ble motstanden feid til side, og seieren ble sikret med en halv lengde.

– Hvor mye tapte vi? 60 meter? antydet Brækken og mente at trakk man fra 2-3 sekunder så ville det ikke bli så aller verst. Kusken var inne på at han skulle tatt det litt mer med ro fra start. Men med en slik kapasitet holdt det altså. Imponerende!

Sjoner I

Bottem Viktor hjemmehørende på Tiller er en flink traver. Arve Sjoner har kusket hesten utallige ganger med både seier og andre toppremier som resultat. Forrige gang ekvipasjen vant var 18. mars. Denne gangen sto hingsten fint til både spormessig og grunnlagsmessig og var gjort til forhåndsfavoritt i V65-spillet. Første del av løpet ble tilbakelagt i fjerde par utvendig, den posisjonen forandret seg til dødens etter hvert. Etter å ha presset på ledende Seter Birk koblet Viktor grepet ut av siste sving og red stormen av mot mål. En solid prestasjon med tanke på en ikke altfor lett reise.

Sjoner II

Også 5-årige Ivory Jano har vunnet løp tidligere, både i år og i fjor. Trondheimshesten på Sjoner-stallen har vist en del galopp, programmet kunne tyde på at det langt på vei er vinn eller forsvinn med denne.

– Det er en fin hest som er urutinert, men det gikk fint i dag, kommenterte Sjoner etter løpet.

Fra start ble det lederrygg fra innersporet på tillegg. Lederhesten Be A Mixt Chili B. galopperte, Cannavaro overtok, men Sjoner kom seg lett ut og kunne ta seg like lett forbi. Derfra og inn ble det relativt problemfritt. André H. Stensen prøvde så godt han kunne bak Cannavaro mot mål og nærmet seg også, men Ivory Jano passerte streken først med en liten lengde. To fine seire signert Arve Sjoner på påsketravet.