Seksåringen sesongdebuterte med seier på Leangen sist mandag. Ifølge kusk Noralf P. Brækken viste Juliano Rags prov på tidlig og god form.

– Kilometertiden var 1,16 minutter på en litt tung bane, jeg var veldig fornøyd med den prestasjonen, sier kusken.

I fjor hadde varmblodshesten det Brækken kaller et mellomår, men i år er han klar for større oppgaver. Kommende fredag deltar han i landsdelskampen i Østersund og målet er femte strake seier på rad. Brækken tror det er innenfor rekkevidde.

– Juliano Rags skal være en bedre hest enn de andre, så med mindre noe spesielt skjer bør den kunne vinne, mener han.

Fornøyd med trippel

Løpet på andre siden av grensen kan bli det siste Juliano Rags kjører i distriktet på en stund. Brækken ønsker nemlig å la hesten få teste seg mot de virkelig gode hestene. For å gjøre det må de ut av landet.

– Dette blir første året sammen med eliten. Vi skal opp et hakk og kjøre internasjonalt. I Sverige er det mange storløp, men vi får se etter hvert, sier han.

10. mai er det første store målet med verdenscup i Finland. Da kommer de store travnasjonene, som Sverige, Danmark og Frankrike.

– Hesten må være i storform til da. Det skal mye til for at han vinner, men klarer han trippel (topp tre) skal vi være strålende fornøyde. Det er vi også om han klarer premierekka, topp seks. Om førstepremien er på én million kroner kan sjetteplassen fort gi 60.000, forteller han.

Like god som Shan Rags

Kusken mener Juliano Rags ikke står mye tilbake for Shan Rags, som herjet premielistene for noen år siden.

– Den er på samme nivå som Shan Rags treningsmessig. Den er travsikker og gjør seg ikke bort. Den er ikke like kjapp, så den er avhengig av stor fart over lang tid, sier han.

I de store konkurransene i utlandet er fart fra start som gjelder og derfor tror Brækken at den kan kjøre inn en del premiepenger.