Det var med nød og neppe at 61-åringen fra Lundamo kunne delta i Melhushallen lørdag, for arrangørklubbens medlemmer måtte alle ta i et tak under avviklingen av regionmesterskapet i styrkeløft. Det lar seg vanskelig kombinere med deltakelse.

- Men han hadde skumle hensikter om norgesrekord, så vi gjorde et unntak, forteller stevneleder Joar Alseth (18).

Lillegård svarte med å flytte norgesrekorden både i knebøy (230 kilo), benkpress (160 kilo) og markløft (230 kilo) i klassen superveteran 93 kilo. Han forbedret sine personlige rekorder med henholdsvis 7,5 kilo, 5 kilo og 7,5 kilo. Sammenlagt løfter han tyngre enn noen annen norsk superveteran (alder 60+), uansett vektklasse.

- Helt utrolig at jeg skulle lykkes sånn på hjemmebane, sier Lillegård.

Lillegård begynte med styrkeløft først etter at han ga seg som maratonløper i 40-årsalderen, og har nådd toppen i godt voksen alder. Han vant EM-gull i juli - da med en totalvekt på 590 kilo. Lørdag løftet til sammen 620 kilo.

- Det klaffet jo så det holdt! Det er veldig artig å ha han med i miljøet. Han er en av gammelkara som bare blir sterkere og sterkere, sier den unge stevneleder Alseth.

- Jeg har vel funnet min måte å trene på. Det er vel der det ligger. De andre "mobber" meg fordi jeg kjører hardere økter enn det som er vanlig. Jeg kjører for eksempel knebøy nesten hver trening, sier Lillegård.

- Har du spisset formen fram mot dette mesterskapet?

- Nei, jeg har bare slanket meg. Jeg var 96 kilo for to måneder siden, så nå har jeg gått sulten i 14 dager. Jeg kom akkurat ned på vekta. Men det er tydelig at jeg har truffet, sier Lillegård.