Om knappe to uker arrangeres den tradisjonsrike Gauldalcupen i Størenhallen. Etter å ha gjort reint bord de siste årene, nektes nå Buviks herrer å delta i turneringen.

- De har visstnok satt en divisjonsgrense, slik at vi ikke får delta. Vi har vunnet med store sifre i de fleste kampene, så det kan nok være årsaken, ler Øyvind Onsøien, som vokter andredivisjonslagets mål.

Vinnerne av fotballcupen får 5.000 kroner i premiepenger.

- Vi har tatt den cupen som dugnad tidligere og tjent penger til klubben, men det får vi altså ikke muligheten til nå, sier Onsøien.

Oddleif Almås i arrangørklubben Singsås bekrefter at øvre divisjonsgrense er flyttet, fra tredje- til fjerdedivisjon.

- De siste to-tre årene har vi oppdaget at det er stor forskjell på tredjedivisjon og sjettedivisjon. Det ligger ingen dramatikk bak avgjørelsen, bare et ønske om tettere kamper, forklarer cupgeneral Almås.

- Når Buvik er så gode at de har gåt hen og rykket opp til andredivisjon, blir avgjørelsen enklere for oss. Men Buvik stiller i turneringa, med et juniorlag, presiserer han.

Arrangørene ikke har fått noen tilbakemelding fra Buvik-seniorene på startnekten. Den populære turneringa er uansett fulltegnet, med 20 herre- og 12 damelag. Mer får de ikke plass til på ei helg.

Dette skrev vi i fjor: Divisjonsforskjell ingen hindring og Nesten for gode for Gauldalscupen

- Jeg gleder meg som en unge, som alltid, sier Almås.

Kampoppsettet ligger på Singsås IL sine nettsider

I år er det Flå som må finne seg i å ha favorittstempelet på herresiden. Her representert ved Håvard Ler. Foto: Anders Bergundhaugen