Det ble dramatisk i etterkant av seiersseremonien i Elite junior-klassen i Birkebeinerrittet i helga. Der sto nemlig Gauldal sykleklubbs Lars Bakk Stjern på toppen og jublet for seier.

Like etterpå ble det derimot klart at han ifølge arrangøren hadde kjørt med for lett sekk, og at han dermed fikk 15 minutters tidsstraff. Det gjorde at han til slutt endte helt ned på en 15. plass.

– Henger høyt

Da rykket melhusbyggen Andre Sotberg opp til førsteplass, mens Sotbergs Melhus videregående-kompis og TVK-rytter Anton Tunset ble nummer to.

– Det var artig å vinne, men det ble jo litt rart. Vi skulle egentlig ha hatt to gauldalinger på pallen, sier Sotberg til Trønderbladet.

– Likevel henger denne seieren høyt for meg. Jeg var svært nære også i fjor med en tredjeplass, men da var jeg uheldig og veltet.

Ambisiøs

Birken-vinneren mener det 92 kilometer lange rittet fra Rena til Lillehammer er helt spesielt, ikke minst på grunn av alt livet rundt løypa.

– Det er folk overalt, og alltid noen som roper på deg. Det gjør at man blir ekstra motivert og opphausa, forteller han.

Målet for Gauldal sykleklubbrytteren nå er å komme med på et continentallag i løpet av to år.

– Dette er min første ordentlige sesong, og jeg har en stor jobb å gjøre på mange områder, men jeg satser hardt, lover Andre Sotberg.