Gauldal skyttersamlag sender hele 118 deltagere til Landsskytterstevnet i Lesja, Norges største skytearrangement, som også er et åpent norgesmesterskap.

Stevnet får normalt stor oppmerksomhet, og flere av finalene sendes også på TV.

Outsidere

Samlagsleder Trond Jære mener skytterne fra Rennebu stiller sterkest, men tror også det er håp for utøvere fra Budal og Soknedal.

– Både Mona Isene, Mikkel Voll Stokkli, Anita Jære og Otte Hårstad, alle fra Rennebu, har i år vist nivå som på en god dag kan gi kongelagsplass eller finaleplass i NM feltskyting, men vi har også outsidere fra Midtre Gauldal, mener Jære.

Kan innfri

Da trekker han spesielt fram Helge Anshushaug fra Soknedal, som ofte presterer godt i store mesterskap.

– Han har rutine og er god både teknisk og mentalt. Hittil i år har han ikke vist så høyt nivå, men en vet aldri med Helge. Olav Stensås er en annen fra Soknedal som har bra potensial og har vist stigende form nå fram mot LS. Olav er en allrounder som kan prestere bra både på bane og i feltskyting, sier han.

«Texas» for Løkkesmo

I den actionfylte stang- og felthurtigskytingen, som på stevnet går under navnet «Texas på LS», er Hans Jakob Løkkesmo skyttersamlagets store håp.

– LS er sesongens store mål for meg, uttalte Løkkesmo etter norgescupseieren i juni.

– Lovende

Trond Jære, på sin side, gleder seg vel så mye over alle ungdommene de sender nedover.

– Det mest gledelige er det store antall ungdomsskyttere som har vist et meget høyt nivå i år. Ingen nevnt, ingen glemt. Både Singsås, Budal, Soknedal, Rennebu og Opdal & Midtbygden har flere og gode ungdomsskyttere, sier han.

Landsskytterstevnet starter nå fredag og avsluttes 7. august.

Norgescupvinner Hans Jakob Løkkesmo deltar i felthurtigskyting under Landsskytterstevnet, og er Budalens store håp etter fjorårets niendeplass.