Onsdag ettermiddag braker det løs på Ulvstuhaugan i Soknedal når Tour de Motorsports fire første omganger med bilcross skal kjøres.

Med ett stort løp over tre baner på fire dager i fellesferien har arrangørene tydeligvis truffet en nerve i bilsportmiljøet.

– Vi så hvor spennende og populært dette ble da vi gjorde det for første gang i fjor. Dette er faktisk bare ett løp, selv om vi kjører ti omganger bilcross før vi kårer vinneren lørdag. Dette er så vidt jeg vet aldri gjort i Norge før, sier NMK Støren-leder, initiativtaker og arrangør Arild Solberg til Trønderbladet.

Håper på 300

Med 150 påmeldte, og tilreisende helt fra Kristiansand i sør til Alta i nord, blir Tour de Motorsport ett av Norges største løp i år.

På de to siste plassene skal det i tillegg til bilcross også kjøres rallycross over åtte runder.

– Her blir det utrolig mye bilkjøring og god underholdning for pengene. Det blir garantert verdt det å ta turen, mener Solberg, som håper på 300 publikummere i Soknedal.

Møteplass

Arrangørene har også fått med seg «Norges beste speaker», Ole Stuveseth fra Gardermoen, til rundturen. Han kommer ens ærend og er kjent for å kjenne de aller fleste førerne godt.

– Han har stor kunnskap og kommer med mange morsomme faktaopplysninger, forteller en spent Solberg.

Arrangementet er et samarbeid mellom NMK Støren, NMK Tynset og NMK Nord-Gudbrandsdal, men det var Støren-avdelinga og Solberg som kom opp med ideen.

Les mer i Trønderbladet tirsdag...